TOKİ Başkanı Bayraklı'daki Riskli Alanda İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Ekonomi

TOKİ Başkanı Bayraklı'daki Riskli Alanda İncelemelerde Bulundu

TOKİ Başkanı Bayraklı'daki riskli alanda incelemelerde bulundu "Yenileme ve rehabilitasyon işlemini başlatacağız" "Alandaki çalışma kentsel dönüşüme kadar gidebilir" "Yarın vatandaşların taleplerini alacağız. İnşallah bu riski bertaraf edeceğiz.

20.02.2019 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOKİ Başkanı Bayraklı'daki riskli alanda incelemelerde bulundu

"Yenileme ve rehabilitasyon işlemini başlatacağız"

"Alandaki çalışma kentsel dönüşüme kadar gidebilir"

"Yarın vatandaşların taleplerini alacağız. İnşallah bu riski bertaraf edeceğiz. Ama öncelikli ayrışmadan kaynaklanan kaya düşmelerine karşı da acil bir önlem alıp o alanda da bir çalışma yapabiliriz"

"O odalar gelip buradaki durumu tespit edip burayla ilgili bir çözüm söylemiş olsalardı. Açıkçası biz İzmir'de biraz daha yol alabilirdik"

İZMİR - TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "Yarın vatandaşların taleplerini alacağız. İnşallah bu riski bertaraf edeceğiz. Ama öncelikli ayrışmadan kaynaklanan kaya düşmelerine karşı da acil bir önlem alıp o alanda da bir çalışma yapabiliriz. Vatandaşımızla birlikte ortak çözüm üreterek burada bir yenileme ve rehabilitasyon işlemini başlatacağız. Bu uzlaşı ile kentsel dönüşüme kadar gidebilir" dedi.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde kayaların üzerindeki derme çatma olan ve heyelan riski bulunan binaların olduğu Çiçek Mahallesinde incelemelerde bulunan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, alanda kayaların ayrışması sebebiyle düşmesi neticesinde konutların olduğu bölgelere kaya gelmesi suretiyle vatandaşların tedirgin olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü'nden oluşan bir heyet oluşturduğunu ve heyetin başkanlığını da TOKİ Başkanı olarak görevlendirildiğini söyledi.

"Yenileme ve rehabilitasyon işlemini başlatacağız"

Alanı genel olarak incelediklerini ifade eden TOKİ Başkanı Bulut, "Burası daha önceden bir taş ocağı. Taş ocağı kapandıktan sonra etrafında yerleşimler oluşmuş. Bir tarafta kayaların kesilmesi sonucu aynalar oluşmuş durumda. Dolayısıyla bu aynalar dik aynalar, buradaki kayaç yapısında kaynaklı olarak belki heyelan şeklinde değil ama kaya kopmaları şeklinde tehlike arz ediyor. Hem alt bölgedeki konutlar için hem de kayanın üst bölgeleri üzerinde bulunan konut sahiplerini de tedirgin ediyor. Burada arkadaşlar bugün çalışmalara başladılar ama görsel olarak zaten bir tespitlerimiz oldu. Yarın da tespitlerimiz devam edecek. Birkaç vatandaşımızla görüştük bu konuda. Vatandaşlarımızın taleplerini de aldık. Vatandaşlarımız burada bir çözüm bekliyor. Bu çözümü de inşallah yarından itibaren üretmeye başlayacağız. Ama genel olarak şunu söyleyebilirim; bu alanda sadece binaların hiçbir binanın mühendislik hizmetinden faydalanmamış olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla köhnemiş yapılar. Bunların genel olarak kentsel dönüşüme zaten dönüşüme tabi tutulması gerekiyor. Bununla birlikte sadece yapı stoğu açısında değil, yukarıdan yürüyerek geldik. Dolayısıyla bu anlamda da bir şehirde olması gereken ulaşım, yol, alt yapı, kanalizasyon bakımından da fakir olan bir yer olarak gördük. Tüm bu unsurları dikkate aldığımızda burada artık bir dönüşüm bir el atılması gerekiyor. Biz de bunu süratle yapacağız. Zaten arkadaşlarımızın bir kısmı yarın zemini inceleyecekler yerleşim açısından. Bir kısmı da buradaki vatandaşlarımızla birebir görüşerek onların bizden bekledikleri alarak gerekirse buradaki vatandaşların konutlarını uzlaşma yoluyla eğer biz burda bir şey yapacaksak herhangi bir işlem yapacaksak dönüşüm yapacaksak mutlaka vatandaşımızı düşünerek vatandaş lehine ama bir çözüm üreterek yoksa sürekli devletten bekleyerek değil, vatandaşımızla birlikte ortak çözüm üreterek burada bir yenileme ve rehabilitasyon işlemini başlatacağız" dedi.

"Alandaki çalışma kentsel dönüşüme kadar gidebilir"

Alanda yapılacak çalışmanın kentsel dönüşüme kadar gidebileceğini dile getiren Bulut, "Dolayısıyla biz burada vatandaşı mağdur etmeden bu riski de bertaraf edecek çalışmalara başladık bugün, yarın da birebir vatandaşlarımızla birebir de 5-6 evle direk görüştüm. Sadece bu 5-6 vatandaşla değil bir alan dönüşümü olacağı için, ki Bakanımız ve Cumhurbaşkanımız da riskli yapı değil alan bazlı çalışma noktasında bizi talimatlandırdı. Bakanlığımız da zaten bu yönde bütün dönüşümleri hazırlıyor ve çalışıyor. Dolayısıyla bu alandaki diğer vatandaşları da ilgilendiren görüşmelere yarın başlayıp vatandaşların taleplerini alacağız. İnşallah bu riski bertaraf edeceğiz. Ama öncelikli ayrışmadan kaynaklanan kaya düşmelerine karşı da acil bir önlem alıp o alanda da bir çalışma yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

İzmir'deki kentsel dönüşüm

İzmir'deki kentsel dönüşüme ilişkin TOKİ Başkanı Bulut, "Bir defa İzmir Türkiye'nin en önemli şehirlerinde şehrin mavisi var ama yeşili görmek biraz zor tabi. Ben yeşili pek göremedim dolayısıyla İzmir'in kentsel dönüşüme ihtiyaç var. TOKİ olarak kentsel dönüşüme ilk başladığımız şehirlerden biridir İzmir. İzmir'de Uzundere de 3 bin 100 civarında stok konut ürettik. Bunun amacı da Kadifakele'de afete maruz kalan bir bölgeydi. Orayı rekreasyon alanı olarak halkın hizmetine sunmaktı. Burası da ona benzer bir şey yani bunlar devam ediyor olsaydı belki bugün de buraları konuşuyor olmazdık. O dönemde tabi biz üzerimize düşeni yaptık. Çözüm odaklı olmak lazım, buna da herkesin katkıda bulunması lazım. Yerel yönetimlerin katkıda bulunması lazım, vatandaşlarımızın katkıda bulunması lazım. Ama en önemlisi de bu belki eleştiri bazı sivil toplum örgütleri, mühendislik odaları gibi kuruluşlar bazen bir yaptığınız uygulamayı aşırı derecede eleştirebiliyorlar. Ama ben isterdim ki o odalar gelip buradaki durumu tespit edip burayla ilgili bir çözüm söylemiş olsalardı. Açıkçası biz İzmir'de biraz daha yol alabilirdik. Ama bu sreçte karşılaştığımız zorluklar oldu. Ama önümüzdeki süreçte ben eminim bunun vatandaş nezdinde kabul görmesini istiyorum. Vatandaşımız istediği sürece bu zorlukları da aşarak önümüzdeki süreçte kentsel dönüşümlere devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi TOKİ Başkanı Bayraklı'daki Riskli Alanda İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce'de konut satışı Mart ayında düştü
    15:55 Düzce'de konut satışı Mart ayında düştü

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Düzce'de bir önceki yıla göre konut satışı Mart ayında düşüş gösterdi. 2024 yılı Mart ayında 508 konut satılırken, geçen yıl bu rakam 604 olarak kaydedilmişti.

  • Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, damızlık sığır ithalatı denetimlerini sürdürüyor
    15:54 Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, damızlık sığır ithalatı denetimlerini sürdürüyor

    Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçede gerçekleştirilen damızlık sığır ithalatıyla ilgili denetimlerini sürdürüyor. İşletmelerin ithal edilen sığırların sağlık durumunu, bakım şartlarını ve belirlenen standartlara uygunluğunu kontrol etmek amacıyla Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede gerçekleştirilen damızlık sığır ithalatıyla ilgili denetimler devam ediyor. Müdürlük ekipleri, işletmelerin gerekli hijyen ve sağlık standartlarına uyup uymadığını, hayvanların sağlık durumlarını ve gerekli veteriner sağlık raporlarını detaylı bir şekilde inceliyor. Denetimlerde, hem sığır ithalatının kalitesini ve güvenilirliğini artırmak hem de tüketicilerin sağlığını korumak için büyük önem taşıdığının vurgulanırken, vatandaşların da bu tür denetimlerde gördükleri herhangi bir olumsuz durumu müdürlüğe bildirmesi çağrısında bulunuldu.

  • Eceabat'ta tarımın geliştirilmesi için toplantı düzenlendi
    15:44 Eceabat'ta tarımın geliştirilmesi için toplantı düzenlendi

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde tarımın geliştirilmesi amacıyla yapılan toplantıda, tarımsal üretimin arttırılması ve modernizasyonu, üretici refahının yükseltilmesi ve bölgenin tarımsal potansiyelinin iyileştirilmesi konuları ele alındı. Toplantıya, alanında uzman kamu ve özel sektör temsilcileri, yetkililer ve üreticiler katıldı.

  • TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Kadın girişimciliğinin geliştirilmesinde network önemli bir faktör
    15:40 TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Kadın girişimciliğinin geliştirilmesinde network önemli bir faktör

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son 15 senede tüm girişimciler içinde kadınların oranının 2 katına çıktığını, yüzde 6'dan yüzde 12'ye yükseldiğini belirterek, "Şimdi bu oranı daha da yukarılara taşımayı hedefledik.

  • Özgür Özel:
    15:36 Özgür Özel: "vize Serbestisinin Önündeki Üç Engeli Aşmak, CHP İktidarında 15 Günlük İştir"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Vize serbestisinin önündeki üç engeli aşmak, CHP iktidarında 15 günlük iştir. Veya CHP gibi düşünenlerle birlikte 15 günlük iştir Meclis'te bu işleri halletmek. Ama temel hedefimizin AB'ye tam üyelik olduğunu, bu yoldaki yürüyüşün her adımının biraz daha demokratik bir Türkiye yaratacağını, hukukun üstünlüğü arayışının Türkiye'nin bugünkü ekonomik sıkıntıları aşma noktasında hukuk güvencesi açısından yabancı yatırımcı çekmek, Türk şirketlerine yabancı ortaklar bulmak, Türkiye'de mal ve can güvenliği noktasında bir hukuk güvencesi ve hukuki öngörülebilirlik açısından değerlendirildiğinde ne kadar kıymetli olduğunu böyle kıymetli bir topluluğa hatırlatmama dahi gerek yok" dedi.

  • Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan'a Ankara Üniversitesi tarafından fahri doktora payesi verildi
    15:33 Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan'a Ankara Üniversitesi tarafından fahri doktora payesi verildi

    Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde düzenlenen fahri doktora töreninde Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan'a akademik nişan ve fahri doktora belgesi takdim edildi. Hassan, Türkiye ile Tanzanya arasındaki gelişen ekonomik ilişkileri vurgulayarak, Türk Hava Yolları ile Tanzanya Hava Yolları arasında turizm endüstrisine olanak sağlayacak bir anlaşma imzalanacağını duyurdu.

  • Hakkari'de Bal Üretim Sezonu Başladı
    15:30 Hakkari'de Bal Üretim Sezonu Başladı

    Hakkari Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentte 2024 yılı ilkbahar arı bakımları ile birlikte bal üretim sezonunun başladığını açıkladı. Hakkari'deki bal üreticileri ise bu yıl daha fazla bal beklediklerini ve bölgede yaklaşık bin 500 tonun üzerinde bal elde edildiğini belirtti.

  • Lapseki'de süpermarketlerde fiyat ve son tüketim tarihi denetimi yapıldı
    15:29 Lapseki'de süpermarketlerde fiyat ve son tüketim tarihi denetimi yapıldı

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Belediye Zabıta ekipleri tarafından süpermarket, zincir marketlerde raf ve kasa fiyatı kontrolü ile son tüketim tarihi denetimleri yapıldı.

  • CHP'li Belediyeler Borçları Açıkladı
    15:26 CHP'li Belediyeler Borçları Açıkladı

    CHP'li belediyeler Ankara'da Kahramankazan, Ordu'da Altınordu ve Balıkesir'de Karesi belediyelerinin devraldığı borçları açıkladı.

  • Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı
    15:24 Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı

    Emlakjet, Türkiye geneline ilişkin mart ayı emlak verilerini yayımladı. Mart ayında konut arayanların yüzde 45'i kiralık, yüzde 55'i satılık konut aradı. Konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları yüzde 47,9 azalarak bin 778 olarak tespit edildi. Kira fiyatları ise illere göre farklılık gösterdi.

  • Merkez Bankası rezervlerinde artış
    15:18 Merkez Bankası rezervlerinde artış

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) toplam rezervleri, 5 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 3 milyar 745 milyon dolar artışla 126 milyar 871 milyon dolara yükseldi.

  • TOGG CEO'su Karakaş: Yeni SUV modeli T8X'i seneye bu vakitler görücüye çıkaracağız
    15:17 TOGG CEO'su Karakaş: Yeni SUV modeli T8X'i seneye bu vakitler görücüye çıkaracağız

    TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, "T10F'nin sonrasının da çalışmalarını yapıyoruz, yani hep söylediğimiz B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet sonra da T8X'i de göstermeye hazır hale gelebiliriz" dedi. B segmentindeki T8X'in Togg'un en ucuz modeli olması bekleniyor.


Advertisement