TOKİ İnşaatını Durduran Kırlangıçlar Yine Yuva Yaptı - Son Dakika
Genel

TOKİ İnşaatını Durduran Kırlangıçlar Yine Yuva Yaptı

TOKİ inşaatını durduran kırlangıçlar yine yuva yaptıADIYAMAN - Adıyaman'ın Çelikhan İlçesi'nde daha önce TOKİ tarafından yapılan konut inşaatlarının durmasına neden olan kırlangıçlar, inşaatı tamamlanan binaları yine mesken tuttu.

17.04.2019 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOKİ inşaatını durduran kırlangıçlar yine yuva yaptı

ADIYAMAN - Adıyaman'ın Çelikhan İlçesi'nde daha önce TOKİ tarafından yapılan konut inşaatlarının durmasına neden olan kırlangıçlar, inşaatı tamamlanan binaları yine mesken tuttu.

Toplu Konut İdaresi tarafından Adıyaman Çelikhan İlçesi'ne yapılan binaların dış cephesine kırlangıçlar yuva yapınca inşaat çalışmalarına 2 ay ara verilmişti. Kırlangıçların yuvalarına zarar verilmemesi ve yumurtlama dönemini atlatmaları için verilen aranın ardından inşaat çalışmaları yeniden başlayarak binalar tamamlandı.

Geçen yıl Nisan ve Mayıs ayları içerisinde binalara yuva yapan binlerce kırlangıç yine aynı binalara yuva yaptı. Binalarda çalışmanın tamamlandığı çevre düzenlemesinin yapıldığı inşaat alanında kırlangıçların sesleri yankılanıyor. Vatandaşlar kırlangıçların binalara zarar vermediğini dile getirerek, devam eden çalışmalara engel olmadığını ifade etti.

Göçmen kuşlar olan kırlangıçların havaların ısınmasıyla birlikte bu bölgeyi tercih ettiğini ve 2 aylık yumurtlama sonrasında tekrardan bölgeden ayrılacağı aktarıldı.

TOKİ İnşaatını Durduran Kırlangıçlar Yine Yuva Yaptı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel TOKİ İnşaatını Durduran Kırlangıçlar Yine Yuva Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement