TOKİ Kurasında Gözyaşı - Son Dakika
Güncel

TOKİ Kurasında Gözyaşı

TOKİ Kurasında Gözyaşı

Çıplaklı'da TOKİ'nin 384 konut için yapılan çekilişlerde kurada çıkanlar gözyaşlarını tutamadı.

12.09.2013 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çıplaklı'da TOKİ'nin 384 konut için yapılan çekilişlerde kurada çıkanlar gözyaşlarını tutamadı.Talihlilerin 270 ay vadeli 100 lira taksitle sahibi oldukları evlere 2 ay içinde oturması bekleniyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın, Antalya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) işbirliğiyle merkez Döşemealtı İlçesi Çıplaklı bölgesinde inşaatı tamamlanmak üzere olan 47 metrekare 1+1 toplam 384 konutun çekilişi yapılarak, talihliler belirlendi.

Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'ndaki kura çekimine Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel SYDV Daire Başkanı Nermin Akyalı, Antalya SDYV Başkanı Ahmet Çalım, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Afife Taş ile başvuru sahipleri katıldı.

Toplam 384 konuttan oluşan 47 metrekare 1+1 tipi daireler için 39 engelli kontenjanı ayrıldı. 484 normal, 80 engellinin başvuru yaptığı çekilişlerde ismi okunan talihliler ev sahibi olmanın mutluluğuyla gözyaşlarını tutamadı.

İlk çekilişi Vali Yardımcısı Recep Yüksel yaptı. Protokol üyelerinin kura çekilişlerinin ardından noter huzurundaki çekiliş TOKİ görevlilerince devam etti. İsmi okunan her talihli büyük sevinç yaşarken, ismi okumayanlarda heyecanla sıranın kendisine gelmesini bekledi.

SDYV Daire Başkanı Nermin Akyalı, 384 konutun 39'unun engellilere ayrıldığını ve başvuruda bulunan 80 engelliden çıkmayanların diğer normal başvuru sahipleriyle olan çekilişte de şans bulabileceklerini dile getirdi. Peşinat olmadığını ve aylık taksit tutarının 100 lira olduğunu da anlatan Akyalı, 270 ay vadeli bu proje kapsamında Antalya'daki evlerin yaklaşık 2 aya kadar tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement