TOKİ, Mersin'in 5 Bölgesinde Kentsel Dönüşüm Projesi Başlattı - Son Dakika
Ekonomi

TOKİ, Mersin'in 5 Bölgesinde Kentsel Dönüşüm Projesi Başlattı

TOKİ, Mersin\'in 5 Bölgesinde Kentsel Dönüşüm Projesi Başlattı

TOKİ, Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Mersin'de iki dev projeyi hayata geçiriyor

29.04.2011 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı dünyanın en büyük spor organizasyonlarından birisi olan Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Mersin'de iki dev projeyi hayata geçiriyor.

TOKİ, 2013 yılında Mersin'de düzenlenecek olan Akdeniz Oyunları için gerekli olan tesisleri de yapacak. TOKİ ayrıca, 24 ülkeden binlerce sporcunun geleceği Mersin'i gecekondulardan kurtarmak için, 5 ayrı bölgede kentsel dönüşüm projesi başlatıyor.

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, TOKİ'nin Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Mersin'de iki dev projeyi hayata geçirdiği bildirilerek, "TOKİ, 2013 yılında Mersin'de düzenlenecek olan Akdeniz Oyunları için gerekli olan tesisleri de yapacak" denildi.

Açıklamada, TOKİ'nin ayrıca, 24 ülkeden binlerce sporcunun geleceği Mersin'i gecekondulardan kurtarmak için, 5 ayrı bölgede kentsel dönüşüm projesi başlattığı belirtildi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile TOKİ tarafından ortaklaşa yürütülmesi öngörülene proje kapsamında; Mersin'e olimpik yüzme havuzları, tenis kortları, central kort, spor salonları, statlar, idari binalar ile diğer spor aktiviteleri için gerekli olan tesislerin yapılacağı belirtilen açıklamada, "Finansmanı GSGM tarafından karşılanacak olan spor tesisleri arasında; değişik seyirci kapasitesinde 4 adet kapalı spor salonu da yer alacak. Ayrıca GSGM'nin talepleri doğrultusunda yeni spor tesisleri de yapılabilecek" ifadeleri kullanıldı.

20 Haziran-30 Haziran 2013 tarihleri arasında Mersin'de yapılacak olan 17. Akdeniz Oyunları'na, 24 Akdeniz ülkesinden 4 bin sporcunun katılacağı kaydedilen açıklamada, 28 farklı spor dalında yapılacak müsabakalar için Mersin'de yapılacak altyapı çalışmalarının TOKİ ile GSGM birlikte yürüteceği belirtildi.

-555 MİLYON LİRALIK GECEKONDU DÖNÜŞÜM PROJESİ-

TOKİ'nin, Akdeniz Oyunları'na hazırlanan Mersin'de 555 milyon 590 bin TL'lik kentsel dönüşüm projesi başlattığı belirtilen açıklama şöyle devam etti:

"Çay, Çilek, Özgürlük, Kiremithane ve Eğriçam mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında Mersin gecekondulardan arınmış olacak. Mersin'i gecekondulardan kurtaracak projeyi Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Akdeniz ve Yenişehir ilçe belediyeleri ile birlikte yürüten TOKİ, bölge halkının ihtiyaç ve taleplerini dikkate alarak, kente çağdaş mekanlar kazandıracak.

Yapılan tespitler neticesinde; Çilek Mahallesi'nde 160 milyon TL, Çay Mahallesi'nde 150 milyon lira, Kiremithane Mahallesi'nde 130 milyon TL, Özgürlük Mahallesi'nde 30 milyon lira ve Eğriçam Mahallesi'nde de 85 milyon 590 bin TL'lik kıymet takdiri tespit edildi. 5 ayrı bölgede yürütülecek olan kentsel dönüşüm projesinin ilk etaptaki maliyeti 555 milyon 590 bin TL'yi bulacak. " - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi TOKİ, Mersin'in 5 Bölgesinde Kentsel Dönüşüm Projesi Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mehmet: Eğricam Mahallesi deki bütün evlerin ima ri iki katlı. Üç katlı olan evlerde iki kat imar li. Peki bu nasıl olacak. Benim evim 171 metre kare. Evler kaç metre kare . Peki halk borckandiracakmisiniz.? 0 0 Yanıtla
  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.

  • Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı
    12:29 Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı

    Av sezonunun son günlerinde Karadeniz somonu ve istavrit balığı bol miktarda avlanırken, fiyatlar düştü. Karadeniz somonunun kilogramı 120 liraya, istavritin kilogramı ise 50 liraya kadar düştü. Deniz canlılarının popülasyonunun artması ve nesillerin korunması amacıyla konulan 4.5 aylık endüstriyel avlanma yasağı dün itibariyle başladı.

  • Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği
    12:29 Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği

    Samsun Gastronomisi Tanıtın ve Tadım Ekinliği'nde şehrin lezzetleri protokol ve davetlilere sunuldu. Samsun'un yöresel lezzetleri ve coğrafi işaret tescilli tatları tanıtıldı.

  • Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi
    12:26 Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi

    Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, 8 Mart 2024 tarihinde 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programını duyurdu. Programa başvurular, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi üzerinden ikişer aylık dönemler halinde alınacak. Kadın ve gençlerin istihdam ve girişimcilik odaklı mesleki gelişimini desteklemeyi amaçlayan program, yeni istihdam taahhüdü sunan işletmeler ve kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlardan başvuruları kabul edecek. Başvuru rehberinde ayrıntılı bilgiler yer alırken, program hakkında bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenleneceği duyuruldu.

  • İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nde 2 Milyar TL Borç Asıldı
    12:26 İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nde 2 Milyar TL Borç Asıldı

    15 yıl AKP'nin yönettiği Sancaktepe Belediyesi'nde yaklaşık 2 milyar TL borç olduğu ortaya çıktı. CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Emre Yılmaz ve Belediye Başkanı Alper Yeğin, borç tablosunu paylaştı.


Advertisement