Tokyo Kütüphanelerinde Anne Frank Kitapları Tahrip Edildi - Son Dakika
Güncel

Tokyo Kütüphanelerinde Anne Frank Kitapları Tahrip Edildi

Tokyo Kütüphanelerinde Anne Frank Kitapları Tahrip Edildi

Soykırımın simgesi Anne Frank'ın ve onun hakkında yazılan 265 kitaba zarar verildi.

21.02.2014 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki bazı kütüphanelerde Yahudi soykırımının simge isimlerinden Anne Frank ve onun hakkında yazılan 265 kitabın tahrip edildiği bildirildi.

Tokyo'daki 31 belediye kütüphanesinde ocak ayından bu yana "Anne Frank'ın Güncesi" ile Frank hakkındaki çok sayıda kitaba sayfaları yırtılarak zarar verildiği kaydedildi.

Belediye yetkilisi Mitsujiro Ikeda, Nakano bölgesinde hizmet veren kütüphanelerin okuma odalarında bazı kişilerin kimseye fark ettirmeden kitapların sayfalarını yırttığını tespit ettiklerini belirtti.

Polis şimdi olayın neden ve kimler tarafından yapıldığını araştırıyor. Yetkililer, Japonya'nın bu tür bir vandalizmi hoş görmeyeceğini belirtiyor.

Nazilerin Hollanda'yı işgali sırasında Yahudi soykırımından kurtulmak için Prinsengracht'taki bir ofis binasının arkasında bulunan gizli bölümde ailesiyle saklanan ve o dönem 14 yaşında olan Anne Frank, doğum gününde hediye edilen günceye yaşadıklarını, üzüntülerini, özlemlerini ve umutlarını yazmıştı.

Frank ailesi, 2 yıl sonra bir polis baskınında tutuklanıp Polonya'daki Auschwitz toplama kampına gönderilmişti. Anne Frank ile ablası Margot, Auschwitz'ten Bergen-Belsen kampına transfer edilmiş ve 1945'te orada ölmüştü. Aileden hayatta kalmayı başaran tek kişi, baba Otto Frank olmuştu. Baba Frank, kızı Anne'nin güncesini bulmuş ve yayımlatmıştı.

"Anne Frank'ın Güncesi", 60 dile çevrilmiş, Yahudi soykırımını en iyi anlatan kitaplardan biri olarak "Çok satanlar listesi"ne girmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tokyo Kütüphanelerinde Anne Frank Kitapları Tahrip Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement