Tolga Esenci, takımını ligde tutup başarısını taçlandırmak istiyor - Son Dakika
Güncel

Tolga Esenci, takımını ligde tutup başarısını taçlandırmak istiyor

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin son haftasında Galatasaray ile kader maçına çıkacak olan Bellona Kayseri Basketbol'un başantrenörü Tolga Esenci, aldığı 6 galibiyetini takımı ligde tutarak taçlandırmak istiyor.

16.04.2022 12:12  Güncelleme: 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin son haftasında Galatasaray ile kader maçına çıkacak olan Bellona Kayseri Basketbol'un başantrenörü Tolga Esenci, aldığı 6 galibiyetini takımı ligde tutarak taçlandırmak istiyor.

Ligin 12. haftasında göreve gelen Esenci yönetiminde 10 maça çıkan Kayseri ekibi, 6 galibiyet, 4 yeni aldı. Sezonun ilk devresinde puan cetvelinin dibine demir atan Bellona Kayseri Basketbol, Esenci ile peş peşe gelen galibiyetlerle 32 puanla 12. sıraya kadar yükseldi.

Esenci, AA muhabirine, Galatasaray karşılaşmasının önemli olduğunu ancak her maça hazırladıkları tempoda bu maç için form tuttuklarını belirtti.

Ligde kalma mücadelesi veren rakipleri İzmit Belediyespor'un işinin daha zor olduğunu vurgulayan Esenci, "Bu hafta sonu erteleme maçları oynanacağı için bizim maçtan önce 10 günlük bir ara oluştu. Ben de bu arada birkaç oyuncuya izin verdim. İznin ardından çalışmalarımıza başladık. Rakibimizin bir normal hafta, bir de erteleme maçı var. Bu maçların ikisini de kazanırsa onlar ligde kalıyor." dedi.

Esenci, bugüne kadar hep bir sonraki antrenmanı, sonraki maçı düşünerek başarılı olduğunu söyledi.

Bellona Kayseri Basketbol'a geldiğinde takımın sadece 1 galibiyeti bulunduğunu anımsatan Esenci, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar kendi işimizi kendimiz görmeye çalıştık. Ben geldikten sonra 6 galibiyet alarak avantajlı bir takım haline geldik. 6 galibiyeti bu takım aldı. Biz her rakibe karşı en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz ancak bu maç duygusal olarak diğerlerinden farklı bir maç. Biz her maça hazırlandığımız gibi bu maça da hazırlanacağız. İzmit Belediyespor'da bizden daha büyük baskı var, çünkü onların kazanması gereken iki maçı bulunuyor.

Galatasaray, ligin en güçlü ekiplerinden biri. İyi durumdalar, formdalar. Geçtiğimiz hafta İstanbul'da izleme imkanım oldu. Benim ligin ilk devresinde bu kulübe geldiğimde ilk maçım Galatasaray karşılaşmasıydı. O maçı kazandık. Galatasaray devre arasında kadrosunda değişikliklere gitti. Şartlar ilk yarıdakiyle aynı değil. Her iki takım da farklı bir psikolojiyle sahaya çıkacak. Bu takım ligdeki tüm rakiplerini yenebileceğini kanıtladı. Galatasaray maçıyla ilgili umutsuz olmak için hiç bir neden yok."

Tolga Esenci, takımını ligde tutup başarısını taçlandırmak istiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tolga Esenci, takımını ligde tutup başarısını taçlandırmak istiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Göztepe, Giresunspor'u mağlup ederse Süper Lig'e yükselecek
    11:16 Göztepe, Giresunspor'u mağlup ederse Süper Lig'e yükselecek

    Göztepe, Trendyol 1. Lig'de ikinci sıradan Süper Lig'e yükselme şansını elde etmek için Giresunspor'u mağlup etmesi ve matematiksel hesapların oluşması durumunu bekliyor. Göztepe, en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 8'e çıkardı ve Süper Lig hayaline bir adım daha yaklaştı. Eğer rakipleri puan kaybederse Göztepe, Kocaelispor maçını kazanarak ligi ikinci sırada bitirip Süper Lig'e yükselecek.

  • Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, Çiftçilere Acil Destek Çağrısında Bulundu
    11:15 Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, Çiftçilere Acil Destek Çağrısında Bulundu

    Yerli ve Milli Parti (YMP) Genel Başkanı Teoman Mutlu, Ulusal Süt Konseyi'nin belirlediği süt fiyatlarının çiftçileri mağdur ettiğini belirterek, hükümetin ve ilgili kurumların çiftçilere ve hayvancılığa sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Mutlu, çiğ süt fiyatlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu ve çiftçilerin zor durumda bırakıldığını belirterek, hızlı ve etkili politika değişiklikleri yapılması gerektiğini söyledi.

  • Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan Şeffaflık ve Adalet İlkeleriyle Yeni Döneme Başladı
    11:15 Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan Şeffaflık ve Adalet İlkeleriyle Yeni Döneme Başladı

    Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, şeffaflık, adalet ve katılımcılık ilkeleri doğrultusunda hareket edeceklerini belirterek yeni döneme başladıklarını açıkladı. Meclis toplantısında komisyonların dağılımı da belirlendi.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat'ın içme suyu sorununu çözdü
    11:14 Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat'ın içme suyu sorununu çözdü

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat'ın Yukarıışıklar Mahallesi'nin yıllardır devam eden içme suyu sorununu yeni hat ve depolar yaparak çözdü.

  • Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi
    11:12 Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 Mart ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini (Tarım-ÜFE) açıkladı. Buna göre, Tarım-ÜFE yıllık yüzde 61,87, aylık yüzde 5,57 arttı. Tarım-ÜFE'de 2024 yılı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 5,57, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 17,51, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,87 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 59,98 artış gerçekleşti. Sektörlerde tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 5,84, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 3,52 artış olurken; balık ve diğer balıkçılık ürünleri, su ürünleri ve balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 1,18 azalış gerçekleşti. Ana gruplarda tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 3,27, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 7,60 ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 7,12 artış gerçekleşti. Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup 170,17 ile yağlı meyveler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup 13,54 ile koyun ve keçi, canlı; bunların işlenmemiş süt ve yapağıları oldu.


Advertisement