Tömer'deki Yabancı Uyruklu Öğrenciler, Büyükşehir'in Tur Otobüsleriyle Ankara'nın Tarihi ve... - Son Dakika
Güncel

Tömer'deki Yabancı Uyruklu Öğrenciler, Büyükşehir'in Tur Otobüsleriyle Ankara'nın Tarihi ve...

Ankara'da bulunan yabancı uyruklu öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi'nin tur otobüsleriyle Başkent'in tarihi ve turistik mekanlarını gezdiler.

09.04.2014 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da bulunan yabancı uyruklu öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi'nin tur otobüsleriyle Başkent'in tarihi ve turistik mekanlarını gezdiler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Ankara Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) ve Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü'nün işbirliği ile gerçekleşen organizasyonla, farklı ülkelerden yabancı uyruklu öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi'nin tur otobüsleriyle kent turu yaptılar.

-ÖĞRENCİLER GEZMEYE TABİAT TARİHİ MÜZESİNDEN BAŞLADI-

Ankara Turu ilk olarak Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü'nün dünyaca ünlü Tabiat Tarihi Müzesi'nden başladı. Yabancı öğrencilerin büyük bir bölümünün ilk defa katıldığı gezide konuklar daha sonra Hacı Bayram Camisi'ne geçtiler. Hacı Bayram Camisi'nin tarihi ve mistik ortamını dolaşan ve bol bol fotoğraf çektiren öğrenciler, Ulus'u gezdikten sonra turlarını Hamamönü'nde bitirdiler.

TÖMER yetkilileri, yabancı uyruklu öğrencilere dil öğretimi verdiklerini belirterek, "Ama dilin içinde Türk Kültürü de var. Öğrencilerin Türk dilini öğretmekle beraber bu tür gezilerle dilin kültürünü de öğrenmiş olmaları sağlanıyor. Bu anlamda bize sağladıkları destekleri nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" dediler.

Geziye katılan bazı yabancı uyruklu öğrenciler Hacı Bayram Camisi'ne hayran kaldıklarını da ayrı ayrı ifade ettiler.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tömer'deki Yabancı Uyruklu Öğrenciler, Büyükşehir'in Tur Otobüsleriyle Ankara'nın Tarihi ve... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement