Tomris Oğuzalp Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Tomris Oğuzalp Hayatını Kaybetti

Tomris Oğuzalp Hayatını Kaybetti

Tiyatro sanatçısı Tomris Oğuzalp sabaha karşı evinde hayatını kaybetti.

28.10.2013 10:58  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Tomris Oğuzalp, bu sabaha karşı 04.30 sularında evinde yaşamını yitirdi. Oğuzalp, kısa bir süre önce beyin kanaması geçirmiş, bir süre hastanede kaldıktan sonra taburcu edilmişti.

Akşam'ın haberine göre; Usta sanatçı için bugün ikindi vakti İstanbul Karacaahmet'te tören düzenlenecek.

'BAŞBAKAN'A CAN BORCUM VAR' DEMİŞTİ

Oğuzalp, geçtiğimiz günlerde vermiş olduğu bir röportajda "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bir can borcum var. Onun sayesinde iyileştim. Allah ondan ve eşinden razı olsun. Herkese sahip çıktığı gibi bana da sahip çıktı. O olmasaydı halim ne olurdu kim bilir?" ifadelerini kullanmıştı.

TOMRİS OĞUZALP KİMDİR

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı olan Tomris Oğuzalp, Çamlıca Kız Lisesi'nin ardından, Ankara Devlet Konservatuvarı yüksek bölümünden mezun oldu. Sanatçı, 1953 yılında Sarı Zeybek ile sinema hayatına atılmış, uzun süre Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu ve yönetici olarak çalışmanın ardından, bir süre de Ankara Sanat Tiyatrosu'nda görev yapmış, daha sonra Kent Oyuncuları'nda bulundu.

Genellikle "kötü kadın" karakter rollerinde yardımcı oyuncu olarak rol alan Oğuzalp, aynı zamanda ÇASOD üyesi ve başarılı bir seslendirme sanatçısıydı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Tomris Oğuzalp Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement