Topal'a Niyet Souza'ya Kısmet - Son Dakika
Spor

Topal'a Niyet Souza'ya Kısmet

Topal\'a Niyet Souza\'ya Kısmet

Suudi Arabistan kulübü, önce milli oyuncuyu istedi, olumsuz yanıt gelince Fenerbahçe'nin diğer ön liberosu transfer edildi.

24.08.2018 05:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SENAD OK
İstanbul'a gelen Al Ahli yöneticileri Mehmet Topal'a yıllık 4 milyon euro verdi. Tecrübeli oyuncu gitmek istemeyince Souza'nın bonservisi için 9.5 milyon önerildi. Yönetim "Oyuncumuz satılık değil" resti çekince dün sabah rakam 12 milyon euroya yükseldi. Bunun üzerine sarı-lacivertli kulüp Brezilyalı yıldızını da gönderdi.
Fenerbahçe Kulübü ile Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımının yöneticileri arasında son 48 saatte müthiş bir transfer pazarlığı döndü. El Ahli ilk olarak Mehmet Topal için sarı-lacivertlilerin kapısını çaldı. Milli oyuncu kendisine önerilen yıllık 4 milyon euroyu "Zaten 3 milyon euro kazanıyorum" gerekçesiyle kabul etmedi. Bunun üzerine Arap yetkililer rotayı Josef de Souza'ya çevirdi.
Fenerbahçe'ye Brezilyalı oyuncunun bonservisi için 9.5 milyon euro verildi. Sarı-lacivertli kulüp bunu az bularak önceki gece geç saatlerde "Futbolcumuz Josef de Souza'ya bir teklif yapıldığı ve kulübümüzün bu teklifi kabul ettiği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Josef de Souza takımımız için önemli bir yere sahip olup, kulübümüzün, futbolcumuza dair böyle bir planlaması bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.
Al Ahli bunun üzerine dün sabah rakamı 12 milyon euroya yükseltti. Bunun üzerine Sportif Direktör Damien Comolli, Teknik Direktör Cocu ile bir değerlendirme toplantısı yaptı. Hollandalı hoca satışa onay verince resmi siteden ikinci bir açıklama geldi ve "Suudi Arabistan kulübü Al Ahli tarafından futbolcumuz Josef de Souza için gelen ikinci transfer teklifi, kulübümüz tarafından değerlendirmeye alınmıştır. Kulübümüzün yüksek menfaatleri gereği, futbolcunun transferi konusunda al Ahli ile görüşmelere başlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.
Suudi Arabistan Kulübü, Souza ile de yaptığı görüşmelerde anlaşma sağlanınca transfer resmen gerçekleşti. Brezilyalı oyuncunun Fenerbahçe'den aldığı paranın iki katına anlaşma sağladığı öğrenildi.
Müthiş ikili bozuldu

Josef de Souza'nın Suudi Arabistan ekibi Al Ahli'ye transferinin ardından Fenerbahçe'de Souza-Mehmet Topal ikilisi de ayrılmış oldu.
En çok tartışılan orta saha ikilisi olmasına rağmen başarılı bir performans gösteren futbolcuların en az birinin olmadığında ise Fenerbahçe'nin istatistiklerinin aşağıya çekildiği gözlendi.Souza ile Topal Süper Lig'de 80 maçta birlikte forma giyerken Fenerbahçe bu mücadelelerde %63.7 galibiyet oranı yakaladı, 9 da mağlubiyet yaşadı. Özellikle defansif yönden başarılı bir performans ortaya koyan müthiş ikiliyle sarı-lacivertliler maç başına 2.2 puan topladı, 2 gol attı, kalesinde ise 0.9 gol gördü. Fenerbahçe Souza ya da Mehmet Topal'sız ise 24 maç oynadı. Bu müsabakalarda galibiyet oranı 45.8'e düşerken, 6 da mağlubiyet yaşadı. Sarı-lacivertlilerde ayrıca puan ve gol ortalaması 1.7'ye inerken, yediği gol ise 1.2'ye çıktı.
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Topal'a Niyet Souza'ya Kısmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement