Topbaş, Otobüs Alımı Davasında Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Topbaş, Otobüs Alımı Davasında Beraat Etti

Topbaş, Otobüs Alımı Davasında Beraat Etti

Kadir Topbaş'ın da arasında bulunduğu, 500 otobüsün alımında kamu zararına neden oldukları gerekçesiyle görevi kötüye kullanmaktan yargılanan sanıklar beraat etti.

13.01.2015 13:32  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu 14 sanığın, 2005'te İETT'ye otobüs alımına ilişkin ihalenin kanuna aykırı ve usulsüz olarak yapıldığı iddiasıyla yargılandıkları davada beraatlerine karar verildi.

İstanbul 80. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılmayan sanıkları avukatları temsil ederken, müştekiler Cemal Acar ve Hakkı Sağlam hazır bulundu.

Duruşmada hakim Ahmet Torun, sanık Kadir Topbaş'ın celse arasında gelerek ifade verdiğini söyledi.

"KAMU ZARARI AÇIKTIR"

Duruşmada söz alan müştekilerden Cemal Acar, Topbaş'ın, ilgili yasalarda belirtildiği üzere yetkili ve sorumluların en üst düzey yetkilisi olduğunu ifade ederek, " Yargıtay'ın içtihat kararları emsal alındığında kamu zararı olduğu açıktır" iddiasında bulundu.

"BAŞKAN'IN İMZASI OLMASA KARAR GEÇERLİ OLMAZ"

Diğer müşteki Hakkı Sağlam da Kadir Topbaş'ın sorumluluğu olmadığını söylediğini belirterek, "Encümen kararında, verilecek kararın büyükşehir belediye başkanlığına arz edilmesi yönünde karar oluşturulmuştur. Büyükşehir belediye başkanının imzasının olmaması durumunda kararın geçerli olmayacağı anlaşılmaktadır" diye konuştu.

AVUKATI BERAAT TALEP ETTİ

Topbaş'ın avukatı Fahri Biçer ise müvekkilinin alınan kararlarda bir sorumluluğu olmadığını ifade ederek, "İlgili yasalarda ihale sürecine nasıl başlanacağı ve kimler tarafından yapılacağı, onay makamının kim olduğu açıktır" dedi.

Biçer, müvekkilinin beraatini talep etti.

BERAAT EDEN İSİMLER

Dosyayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar Müslehaddin Müslehaddinoğlu, Muammer Kantarcı, Mustafa Gençkaya, Hayri Haberdar, Mehmet Öztürk, Mustafa Hatipoğlu, Abdullah Ertürk, Sezai Taylanlı, Ahmet Bağır, Hikmet Öztürk, Hasan Üzer, Recep Kadiroğlu, Şükrü Var ve Kadir Topbaş'ın, üzerlerine atılı "görevi kötüye kullanma" suçu açısından görevlerinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle kişilerin mağduriyeti veya kamunun zararına neden olma ya da kişilere haksız menfaat sağlama hususlarının tespit edilememesi nedeniyle beraatlerine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 4 kişi müşteki sıfatıyla yer alıyordu.

İETT Genel Müdürlüğü'nün 2005'te açtığı 500 otobüs alım ihalesinin usulsüz ve kanuna aykırı yapıldığı öne sürülen iddianamede, sanıkların "görevi kötüye kullanma" suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Topbaş, Otobüs Alımı Davasında Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ERDOGAN GÖKTAŞ: sayenizde mis gibi otobüslere biniyoruz istanbul a sizin gibi hizmet eden olmadı olacagını da sanmam 3 37 Yanıtla
  • AKIL AKIL: daha önce ne kadar aptal milletmişiz yıllarca kamu iflas zarar kimsenin gıkı çıkmamış şimdi hepimiz akıllanmışız bir otobüs alımında bunu mahkemeye verip şikayetçi oluyorsak demekki toplumca hepimiz daha önce aptalmışız şimdi noldu akp geldi birden aptallar akıllanıverdi 3 18 Yanıtla
  • Meto: Ya kim bir şey yapabilir top başa istanbul onun ister yakar ister satar millet tımbırtı yapar 0 2 Yanıtla
  • Öztürk: Yolsuzluk mu haşşaaaaa AKP li biri için hemde. Dinden çıkarsınız Alim Allah. Sakın ola Rüşvet Hırsız haram gibi şeyleri aklınıza bile getirmeyin zındık olursunuz. Mahkeme kim ki ceza verecek onlar Yüzde 47 oy almış insanlar onlara herşey serbest 1000 Kere Tövbe deyin taş olursunuz taşş. Acı mizah ama halimiz bu 0 0 Yanıtla
  • gerçek: sayın toppaş dan rica ediyorum bir akşam ı metrobüse binsin avcılardan zincirlikuyuya gitsin o metrobüs yolunun içler acısı durumunu görsün özellikle SARI metrobüsle gitsin bana hak verecek şöförleri bile isyan ediyor takur tukur 0 0 Yanıtla

Advertisement