Topkapı Sarayı, uluslararası müzecilik sempozyumuna ev sahipliği yapacak - Son Dakika
Güncel

Topkapı Sarayı, uluslararası müzecilik sempozyumuna ev sahipliği yapacak

Topkapı Sarayı, uluslararası müzecilik sempozyumuna ev sahipliği yapacak

Milli Saraylar Başkanlığı tarafından düzenlenen "21. Yüzyılda Saray-Müzeleri Değerlendirmek" başlıklı sempozyum yarın başlayacak.

24.11.2022 14:29  Güncelleme: 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Saraylar Başkanlığı tarafından düzenlenen "21. Yüzyılda Saray-Müzeleri Değerlendirmek" başlıklı sempozyum yarın başlayacak.

Topkapı Sarayı'nın ikinci avlusunda yer alan Has Ahırlar bölümünde iki gün sürecek uluslararası sempozyumda, müzeciliğin tarihsel gelişimi ve "saray-müzeler" konu başlıkları irdelenecek.

Akademisyenlerin yanı sıra dünyada müzeciliği fiilen yöneten, sahasında uzman isimlerin katılacağı sempozyumda aralarında İtalya, ABD, Birleşik Krallık, Japonya, Hindistan ve Arnavutluk'un da bulunduğu 16 ülkeden, 25'i yabancı 60 uzman konuşma yapacak.

Sempozyumda 14 oturum yapılacak

Türkçe ve İngilizce 46 tebliğin sunulacağı etkinlikte 14 oturum gerçekleştirilecek.

Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız'ın açılış konuşmasını yapacağı ilk oturumun başkanlığını, Milli Saraylar Danışmanlar Komitesi Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı üstlenecek. Aynı oturumda ICOM Eski Başkanı Dr. Alberto Garlandini ve İspanya Ulusal Miras Kurumu Başkanı Ana de la Cueva değerlendirmede bulunacak.

Sempozyum öncesi Topkapı Sarayı'nın birinci avlusunda Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği gösteri düzenleyecek.

"Saray-Müzelerin Yönetimi" konulu oturumla yarın başlayacak sempozyum, "Arşivler ve Kültürel Miras" oturumuyla sona erecek. Oturumlar, Milli Saraylar'ın YouTube hesabından canlı yayınlanacak.

Sempozyuma özel bir de süreli sergi hazırlandı. Sergide, yabancı devlet adamlarının bir prestij göstergesi olarak Osmanlı padişahlarına sunduğu diplomatik hediyeler, Sultan II. Abdülhamid döneminde yaptırılan Yıldız Fabrika-i Hümayunu'nun seçkin örnekleri ve Sultan II. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. yıl dönümü münasebetiyle hediye edilen değerli eserler görülebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Topkapı Sarayı, uluslararası müzecilik sempozyumuna ev sahipliği yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement