Topluma Örnek Olmuş Kadınlarımız" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Topluma Örnek Olmuş Kadınlarımız" Etkinliği

Bahçelievler Kent Konseyi Kadın Meclisi'nce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlenen "Topluma Örnek Olmuş Kadınlarımız" etkinliği kapsamında, anket sonucunda belirlenen kadınlara ödül verildi.

10.03.2015 22:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçelievler Kent Konseyi Kadın Meclisi'nce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlenen "Topluma Örnek Olmuş Kadınlarımız" etkinliği kapsamında, anket sonucunda belirlenen kadınlara ödül verildi.

Nurettin Topçu Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, kadın haklarının istenilen seviye gelmesi için biraz zamana ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Toplumun duyarlılığıyla kadına yönelik olumsuz davranışların engelleneceğini belirten Develioğlu, "Erkek, fiziken kadından daha güçlü diye kadına şiddet uygulamaması gerekiyor. Kesinlikle karşıyız. Bunun olmaması için birçok yerde programlar yapıyor. Sonuçta bu şiddeti uygulayan bir kadının evladı. Anneler bu konuda çok daha duyarlı ve daha da duyarlı olacak. Hiçbir kadına ne taciz ne şiddet uygulanmalı, bunu kabul etmiyor, reddediyoruz" diye konuştu.

Develioğlu, şiddet ve taciz konusunda kadının beyanının esas alınması gerektiğine dikkati çekerek, "Dünyanın yarısı, Türkiye'nin yarısı kadındır. Kadını gözardı ederek bir yönetim anlayışı ve yaşam kurulamaz, kurulmamalı. Bu konuları sadece bir gün değil, senenin 365 günü konuşmalıyız. Bunu ne kadar çok yayarsak, televizyonlardaki şiddet haberleri en aza indirgenir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bahçelievler Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından "Topluma Örnek Olmuş Kadınlarımız" etkinliği kapsamında ilçede yaşayan kadınların katıldığı anket sonucunda belirlenen isimlere ödülleri verildi.

Bu kapsamda, Prof. Dr. Canan Karatay, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Başkanı Arzu Akalın, Esra Erol, Balçiçek İlter, Zahide Yetiş, Pınar Bayramgürler, Deniz Akdoğan Biçici, Uzm. Dr. Tahibe Derici, Evrim Akın, Elmira Ağababa, Ezgi Sertel, Zekiye Çapan, Ümran Köksal, Meral Karadağ, Nadide Sultan Yonat, Nazlı Çelik ile Birsen Akdemir ödül aldı.

Programın sonunda, "Leyla'nın Gözlerinde Mecnun" oyunu sahnelendi ve Nadide Sultan Yonat konser verdi.

Törene Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Bahçelievler Belediye Başkanvekili Mevlüt Uyan, Bahçelievler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Çınar, belediye yöneticileri ve personeli ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Topluma Örnek Olmuş Kadınlarımız' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement