Toprağa Gömülü Bulunan Kadının Eşi Cinayetten Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Toprağa Gömülü Bulunan Kadının Eşi Cinayetten Tutuklandı

Toprağa Gömülü Bulunan Kadının Eşi Cinayetten Tutuklandı

Elazığ'da boğulduktan sonra elbiseleri ile toprağa gömülü cesedi bulunan 33 yaşındaki Semra Aydın'ın eşi 27 yaşındaki Oktay Aydın cinayet suçundan tutuklandı.

14.09.2013 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da boğulduktan sonra elbiseleri ile toprağa gömülü cesedi bulunan 33 yaşındaki Semra Aydın'ın eşi 27 yaşındaki Oktay Aydın cinayet suçundan tutuklandı. Eşinin kaybolduğu dönemde kayıp başvurusu yapmayan ve evden kaçtığını söyleyen Oktay Aydın, sosyal paylaşım sitesi hesabına da, "Yarına kalır, yanına kalmaz... Demedi deme", 12 Eylül günü ise, "Dönüşümü bekleyin" diye yazdığı görüldü.

Harput Mahallesi Gülmez Tepe Danişment Mevkii'nde kurumuş bir dere yatağında 18 Temmuz 2013 tarihinde çobanın toprak üzerinde el görünce jandarmaya haber verdi. Araştırma yapan jandarma ekipleri, toprağa gömülü kadın cesedi buldu. Yapılan incelemede boğularak öldürüldükten sonra üzerindeki elbiseleriyle gömüldüğü belirlenen kadının kimliğini tespit etmek ve cinayet zanlısını yakalamak için Elazığ İl Jandarma Komutanlığı özel bir ekip oluşturdu.

Jandarma, ekipleri kadının fotoğrafını evlerde oturanlara tek tek göstererek tanıyan olup- olmadığını araştırdı. Yapılan araştırmada toprağa gömülü halde bulunan cesedin Semra Aydın'a ait olduğunu belirledi. Jandarma ekipleri, evli ve 10 aylık kızı bulunan Aydın'ın anne ve babasına giderek teşhis yaptırdı. Aile, kendilerinden izinsiz bir evlilik yaptığı için kızları ile görüşmediklerini onu arayıp sormadıklarını bildirdi.

Jandarma ekipleri daha sonra Semra Aydın'ın eşi Oktay Aydın'ı gözaltına aldı. Sorgusunda çelişkili ifade veren Oktay Aydın, eşinin evden kaçtığı için onu arayıp sormadığını ileri sürdü. Eşinin kayıp olduğu dönemde, güvenlik güçlerine kayıp başvurusu yapmadığı belirlenen Oktay Aydın, eşini öldürmediğini söyledi.

"YARIN'A KALIR, YANINA KALMAZ"

Oktay Aydın'ın eşinin cesedinin bulunmasından 5 gün sonra 18 Temmuz günü sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasına, "Yarına kalır, yanına kalmaz... Demedi deme", 12 Eylül günü ise, "Dönüşümü bekleyin" diye yazdığı görüldü.

Oktay Aydın, jandarmada yapılan soruşturmasının ardından dün akşam saatlerinde sevk edildiği adliyede tutuklandı.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Oktay Aydın'ın tutuklanmasının adından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şu bilgiler yer aldı:

"Elazığ İli Harput Mahallesi Gülmez Tepe Danişment Mevkii'nde dere yatağında mezar şeklinde bir çukur içerisinde bulunan maktul Semra Aydın'ın boğulma sonucu ölü olarak bulunması olayına ilişkin olarak olayın faillerinin tespiti amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde olayın şüphelisi olarak maktulün eşi O.A., eşini boğarak öldürdükten sonra gömdüğüne dair kuvvetli suç şüphesi delillerinin elde edilmesi nedeniyle Elazığ İl Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alınmış, 13/09/2013 tarihinde Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmiş, buraca alınan ifadesine müteakip tutuklanması talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne teslim edilmiştir. Olayla ilgili yürütülen kapsamlı soruşturma devam etmektedir." - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Toprağa Gömülü Bulunan Kadının Eşi Cinayetten Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement