Toprağa kazılı 831 bombanın gizemi çözüldü: 1. Dünya Savaşı'nda Almanlardan kalmış - Son Dakika
3.Sayfa

Toprağa kazılı 831 bombanın gizemi çözüldü: 1. Dünya Savaşı'nda Almanlardan kalmış

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bina yapımı için kazılan temelde, çuvallar dolusu bomba bulundu. Sır dolu olaya ilişkin yapılan incelemelerden ilk sonuçlar geldi. 1. Dünya Savaşı zamanından kaldığı tespit edilen 831 bombanın 420'sinin aktif olduğu ortaya çıktı. 411 bombanın ise boş olduğu belirtilirken, ele geçirilen miktarın, Türkiye'de şu ana kadar bulunan en büyük sayı olduğu öğrenildi.

27.04.2022 09:20  Güncelleme: 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı 100. Yıl Mahallesi 1565. Sokak'ta inşaat temeli için gerçekleştirilen kazı esnasında bulunan el bombalarının incelemeleri emniyet tarafından tamamlandı. Ele geçirilen 831 adet tarihi bombanın, şu ana kadar Türkiye'de bulunan en büyük sayı olduğu öğrenildi.

Toprağa gömülü bulunan yüzlerce bombanın sırrı çözülüyor

BOMBALAR 1. DÜNYA SAVAŞI'NDAN KALMA ÇIKTI

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü, Bomba İmha İnceleme Büro Amirliği ekiplerince yapılan 2 günlük çalışma sonucunda ele geçirilen bombaların 1. Dünya Savaşı'ndan Osmanlı dönemine ve Almanlara ait el bombaları olduğu anlaşıldı.

Toprağa gömülü bulunan yüzlerce bombanın sırrı çözülüyor

EKİPLER İMHA EDECEK

831 adet el bombasından 346 adedinin içi boş Osmanlı fitilli el bombası, 310 adedinin dolu Osmanlı fitilli el bombası, 105 adedinin dolu Alman modeli 24 el bombası, 65 adedinin boş Osmanlı el bombası, 5 adedinin dolu Osmanlı el bombası ve 265 adedinin ise ateşleyici fitil olduğu belirlendi. Ele geçirilen bombaların Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü, Bomba İmha İnceleme Büro Amirliği tarafından imha edileceği belirtildi.

Toprağa gömülü bulunan yüzlerce bombanın sırrı çözülüyor
Toprağa gömülü bulunan yüzlerce bombanın sırrı çözülüyor
Toprağa kazılı 831 bombanın gizemi çözüldü: 1. Dünya Savaşı\'nda Almanlardan kalmış
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Toprağa kazılı 831 bombanın gizemi çözüldü: 1. Dünya Savaşı'nda Almanlardan kalmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement