Toprağa Verilen Madenci Eşinin Feryadı Yürekleri Dağladı - Son Dakika
Güncel

Toprağa Verilen Madenci Eşinin Feryadı Yürekleri Dağladı

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamlarını yitiren işçilerden 42 yaşındaki Murat Avcı, Soma'da gözyaşları içinde toprağa verildi.

18.05.2014 13:27  Güncelleme: 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamlarını yitiren işçilerden 42 yaşındaki Murat Avcı, Soma'da gözyaşları içinde toprağa verildi. Emekli olmasına rağmen, yeni ev aldığı için çalıştığı belirtilen Avcı'nın mezarı başında ağıtlar yakan eşi Havva Avcı yürekleri dağladı.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait kömür ocağındaki faciada yaşamını yitiren 301 maden işçisinden evli ve 1 çocuk babası Murat Avcı'nın cenazesi Akhisar Devlet Hastanesi'ndeki DNA testinin ardından Soma'ya getirildi. Avcı için ilçe mezarlığı içerindeki 5 bin metrekarelik alanda oluşturulan Madenci Şehitliği'de tören düzenlendi. Törene Avcı'nın eşi 35 yaşındaki Havva Avcı, kardeşleri Mustafa ve Suat Avcı, madenciler ve 200 kadar kişi katıldı. Kılınan namaz ardından Avcı'nın cenazesi toprağa verildi.

MEZARINA FORMASI KONULDU

Kardeşleri, Murat Avcı'nın mezarına daha önce 8 yıl formasını giydiği Soma Sotesspor'un atkısını serip, çiçeklerle donattı. Avcı'nın madenci arkadaşları ve yakınları uzun süre mezarın başından ayrılamadı.

Eşinin mezarı kapanan Havva Avcı, "Murat'ım, Murat'ım kara gözlü Murat'ım. Evimin direği gitti, sağ kolum kırıldı. Murat'ım beni ve yavrunu kimlere bırakıp gittin. Keşke o evi almaz olaydın da madene inmez olaydın. Ben şimdi ne yapacağım, bebeğimize ne diyeceğim? 'Baban nereye gitti' diyeceğim, nasıl anlatacağım? Oğlum seni sorduğunda ben ne diyeceğim Murat'ım? Hani sünnetini birlikte yapacaktık, hani okula birlikte götürecektik? Senin daha göreceğin çok şeyler vardı" diye ağıt yaktı.

Bu feryatların ardından baygınlık geçiren Havva Avcı, 112 Acil Servis ambulansı ile Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Toprağa Verilen Madenci Eşinin Feryadı Yürekleri Dağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement