Toprak Dolu Poşetleri Belediye Binasına Astılar - Son Dakika
Güncel

Toprak Dolu Poşetleri Belediye Binasına Astılar

TRABZON'da, Kanuni Bulvarı projesi nedeniyle arazilerinin bir kısmının bedelsiz istimlak edileceğini öne süren vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binası önünde protesto gösterisi düzenledi.

23.01.2018 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRABZON'da, Kanuni Bulvarı projesi nedeniyle arazilerinin bir kısmının bedelsiz istimlak edileceğini öne süren vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binası önünde protesto gösterisi düzenledi. Toprak dolu poşetleri belediye binası kapısına asan protestocular, 'Bizden ancak bu kadar toprak alabilirsiniz' diyerek tepkilerini dile getirdi.

Kanuni Bulvarı yol projesi kapsamında arazilerinin bir kısmının bedelsiz istimlak edileceğini öne süren Gölçayır, Çukurçayır, Düzyurt, Kutlugün ve Akoluk mahallesinde oturanlar, protesto için Trabzon Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binası önünde toplandı. Yaklaşık 100 kişilik grup 'Fatih'in fethettiği, Yavuz'un yönettiği, Kanuni'nin doğduğu bu şehre ihanet etme', '18 imarı uygulanarak komşuyu, komşuya düşman etme' ve 'Yollar kavuşmak içindir, komşuyu komşuya düşman etmek için değil' yazılı dövizler açtı.

'ARAZİLERİMİZ GASBEDİLİYOR'

Protesto gösterisine katılanlar adına konuşan Tuna Kurt, projeye karşı olmadıklarını ancak arazilerinin gasbedilmek istendiğini iddia ederek şunları dedi:

"Yapılan, imar uygulaması adı altında, atalarımızdan bizlere miras kalan ve bizim de çocuklarımıza miras bırakacağımız topraklarımızın gaspından başka bir şey değildir. Kanuni Bulvarı elbette ki bu şehrin ihtiyacıdır ve yapılmalıdır. Ancak sayın yöneticilerimizin, bu bulvar için yapmış oldukları hesap hatasının maliyetini bu mahallelerde yaşayan insanlara mal etmeye çalışması, en hafif tabirle vicdansızlıktır. Bu hesap hatalarını yapanlar, arazilerimizin yüzde 40 bedelsiz gasp ederek ve insanları doğduğu büyüdüğü topraklardan kovarak veya birbirlerini hiç tanımayan insanları karşılıklı hissedar ederek düzeltilebileceğini ve yaptıkları yanlışlardan bu şekilde sıyrılabileceklerini sanıyorlarsa, büyük ama çok büyük bir yanılgı içinde olduklarını bilmelerini isteriz."

'UYGULAMAYI DERHAL DURDURUN'

Mücadelelerinin süreceğini ve bir an önce 18. madde uygulamasının durdurulmasını istediklerini kaydeden Kurt şöyle konuştu:

"Biz canımızı ve malımızı bu devlete emanet ettik. Devletimizin bekası için canımızı da malımızı da gözümüzü kırpmadan veririz. Ancak, kendilerine rant kapısı açmak isteyenlerin veya yaptıklarını kabul ettikleri hesap hatalarının maliyetini bizlerden ve çoluk çocuğumuzun rızkından çıkartmak isteyenlerin önlerinde canımız pahasına etten bir duvar olmayı da biliriz. Kalbimizin son atışına kadar da bu mücadelemizi sürdürebileceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Yetkililere sesleniyoruz; Bu 18 uygulamasını derhal durdurun. Bu gaspın yapılmasına hemen engel olun. Adınız gibi emin olun ki 300-500 yıldır bu topraklarda yaşayan insanlar, sizin hesap hatalarınızın ya da rant planlarınızın kurbanı olmayacaktır. Yetimin hakkını, çoluk çocuğumuzun rızkını ne size ne de bir başka rantiyeciye yedirmeyecektir."

Konuşmanın ardından toprak dolu poşetleri belediye binası kapısına asan vatandaşlar, 'Bizden ancak bu kadar toprak alabilirsiniz' diyerek tepkilerini dile getirdi. Grup daha sonra dağıldı.

18'İNCİ MADDE NEDİR?

3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18'inci maddesi uygulamalarında; iskana açılacak bir sahada uygulamadan önce mevcut haliyle düzensiz, çarpık, sosyal donatılardan mahrum sahaları, düzenlemeden sonra imara uygun, modern kentin ihtiyaç duyduğu hizmet alanlarına sahip olan yerler haline getirmek ve uygulama bölgesinde daha düzenli konut yapmaya hazır parselleri oluşturmak amaçlanmaktadır. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Toprak Dolu Poşetleri Belediye Binasına Astılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.


Advertisement