'topraktaki Kadın Eli' Projesi - Son Dakika
Yerel

'topraktaki Kadın Eli' Projesi

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, ilçede 23 kadının kurduğu Topraktaki Kadın Eli Temin ve Tevzi Kooperatifi'nin etkin olamadığını söyledi.

12.01.2012 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, ilçede 23 kadının kurduğu Topraktaki Kadın Eli Temin ve Tevzi Kooperatifi'nin etkin olamadığını söyledi.

Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak ilçede yaşayan ve fasulye yetiştiren kadınları bilinçli üretici ve girişimci yapmak, ürettikleri fasulyeyi pazara sunacakları bilgi ve organizasyonları gerçekleştirerek ekonomik hayatta yer almalarına katkı sağlamak amacıyla hazırladıkları 'Topraktaki Kadın Eli' (TOKA) projesi kapsamında 23 kursiyerin kurduğu kooperatifin ciddi anlamda kullanılamadığını belirtti.

Köse'de yetiştirilecek olan fasulyelerin Üçova adı altında paketlenerek piyasaya sürülmesinin planlandığını anlatan Aygün, "Ancak şu ana kadar kooperatifi hanımlar çok ciddi olarak kullanamadılar. Ben böyle bir durumla karşılaşacağımızı tahmin ediyordum. Ancak buraya erkek üye de katmayı düşünüyorum. Belediye olarak bizim kooperatifle bir bağımız yok. Kooperatif artık bağımsız olarak kendilerinin bir şeyler yapması gerekiyor. Ama üyelerin hepsi bayan olduğundan dolayı bu şuan dezavantajdır" dedi.

Aygün, kooperatife erkek üye de kazandırmak istediklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Tarımda kullanabilecekleri malzeme alımında yüzde 75 hibe olduğunu, ürünlerini tekelden kendilerinin satabileceğini ve tarıma dayalı birçok hibenin yapıldığını kendileri ile paylaşıyorum. Yapmış olduğumuz atölyede ürünlerini paketleyerek satabilirler. İl dışı seyahatlerimde paketleri hediye olarak götürdüm. Bundan sonraki yıllarda ekimlerde çoğalacak. Sulamada sıkıntı olduğundan dolayı ekimlerde artış yoktu. Bundan dolayı zirai aletlere ihtiyaçları olacak. Hevesli olan birkaç bayan var. Kooperatif daha aktif hale gelecektir."

- GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'topraktaki Kadın Eli' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement