"Torba Kanun" Teklifi Genel Kurul'da - Son Dakika
Politika

"Torba Kanun" Teklifi Genel Kurul'da

"Torba Kanun" Teklifi Genel Kurul\'da

Teklifin üçüncü bölümünde yer alan maddelerinin görüşmeleri tamamlandı

07.07.2013 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik Yapılmasına Dair "Torba Kanun" teklifinin üçüncü bölümünde yer alan maddelerin görüşmeleri tamamlandı.

Temel Kanun olarak görüşülen teklifte, üçüncü bölüm 53 ila 72. maddeleri kapsıyor. Bu bölümün görüşmelerinin tamamlanmasının ardından 4. bölümün görüşmelerine geçildi.

4. bölüm, 73. maddenin içerisinde a'dan n'ye kadar olan alt bentleri kapsıyor. Teklif, 5 bölümden oluşuyor.

-"Yediğimiz tekmenin hesabı yok"-

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, dün yaşanan kavganın parlamentoya yakışmadığını, buraradan herkesin alması gereken dersler olduğunu ifade etti.

AK Parti ŞIrnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'a geçmiş olsun dileklerini ileten Özel, 7 gündür aralıksız çalışıldığını, kimsenin sinirinin yerinde olmadığını kaydetti.

Dün meydana gelen olayda her iki tarafta da kusur olduğunu ancak en büyük kusurun; bu düzenlemeleri kısa zamana sıkıştıran ve insanlık dışı çalışma şartlarına sebebiyet verenlerin olduğunu söyleyen Özel, "Bu parlamentoda milletvekillerinin birbirine fiziki müdahalede bulunmaması gerekir. En son lise 2'de itiş kakış yaşamıştım. O günden milletvekili olduğum güne kadar bu tür bir olay yaşamadım ama iki senedir dokunulmazlığımız var, yediğimiz tekme tokadın hesabı yok" dedi.

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, 73. maddenin okunmasının bile 8 dakika sürdüğünü belirterek, kanun yapma tekniğini eleştirdi.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, "Dün İstanbul'da elinde satır, pala olan, Kurban Bayramı'nda  koyunları kovalayan kasap edasında 4 tane insan silüetine bürünmüş hayvan, oradaki göstericileri kovalıyordu. Orada polis arkadaşlarımızın o silüetlere olan müsamahasını izleyin. Bu yaratıklar bugün serbest bırakıldı. Bu, demokrasi, eşitlik, özürlük adına benim içimi karartıyor" diye konuştu. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Torba Kanun' Teklifi Genel Kurul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement