Torba Kavşağında Kazalar Azaldı - Son Dakika
Yerel

Torba Kavşağında Kazalar Azaldı

Torba Kavşağında Kazalar Azaldı

Muğla'nın Bodrum İlçesinde Şarkıcı ve Oyuncu Barış Akarsu'nun Hayatını Kaybettiği Trafik Kazasının Meydana Geldiği Torba Kavşağında Kazaların Azaldığı Belirtildi.

30.06.2008 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu'nun hayatını kaybettiği trafik kazasının meydana geldiği Torba kavşağında kazaların azaldığı belirtildi.

Sanatçı Barış Akarsu'nun yaklaşık 1 yıl önce doğum gününü kutlamaya giderken trafik kazası geçirerek hayatını kaybettiği Torba kavşağında trafik kazalarının azaldığı belirtildi. Torba kavşağı yakınında bulunan taksi durağı şoförleri, basın aracılığı ile sürücülerin kavşağı tanıdıklarını ve sürücülerin daha dikkatli olduklarını söyledi. Taksici Metin Türkoğlu, "Basında çıkan haberlerin ardından buraya gelen sürücüler daha dikkatli olmaya başladı. Bu nedenle de bu kavşaktaki kazalarda büyük azalma meydana geldi" dedi. Kavşakta bulunan taksi durağında çalışan diğer taksicilerde alınan önlemler nedeniyle kavşaktaki meydana gelen kazaların azaldığına dikkat çektiler.

Öte yandan Torba kavşağında 2007 yılında 42 maddi hasarlı 11 yaralamalı kaza meydana gelirken bu yılın ilk 6 aylık döneminde şu ana kadar 8 maddi hasarlı 4'de yaralamalı kazanın olduğu açıklandı.

Barış Akarsu'nun ölümü ile tüm Türkiye'nin adını öğrendiği Torba kavşağında kesin çözüm için köprü yapılması kanaatiyle Bodrum Kaymakamlığı'ndan Muğla Valiliği'ne bir yazı gönderildiği öğrenildi. Söz konusu yazıda Torba Kavşağının anayol-tali yol kavşağı olduğu belirtilerek, "Torba kavşağı yakınlarındaki Jandarma kontrol noktasındaki plaka okuma sistemi kayıtlarına göre giriş çıkış yapan toplam araç sayısı 2008 yılı ocak ayında 149 bin 623, 2007 temmuz ayında 152 bin 163, 2007 ağustos ayında 264 bin 548.Kavşakta yaşanan kazaların çoğunluğu Torba yönünden gelip Güvercinlk Milas yönüne dönmek isteyen, yada Bodrum'dan gelip Torba yönüne dönmek isteyen araçlara Milas yönünden Bodrum yönüne gitmekte olan araçların çarpması şeklinde meydana gelmektedir" sözlerine yer verildi.

Yaz aylarında kavşağın araç trafiğini taşıyamadığı belirtilen yazıda ayrıca "Kavşağa yaklaşıldığında ana yol üzerinde çift kompenatlı boya ile yapılmış uyarıcılar bulunmakta ama yolun yokuş olması nedeni ile anayoldan gelenlerin kavşaktan kontrollü geçişini sağlayacak şekilde hızı azaltacak etkisi olmamaktadır" denildi.

(OU-SE-HE-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torba Kavşağında Kazalar Azaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement