Torba Yasa Tasarısı - Son Dakika
Yerel

Torba Yasa Tasarısı

Sivas'ta, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (kesk) Üyesi Bir Grup, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Görüşülen Torba Yasa Tasarısını Protesto Etti

04.01.2011 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen torba yasa tasarısını protesto etti.

Ellerinde çeşitli dövizler bulunan 17 kişilik KESK üyesi grup, çalışma hayatında birçok yeni düzenlemeler getiren ve kamuoyunda 'torba yasa' olarak bilinen yasa tasarısını protesto etmek için AK Parti İl Başkanlığı binası önüne geldi. Burada grup adına basın açıklaması yapan KESK Sivas Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Önder Doğan, hükümeti eleştirdi.

Bu tasarının neler getirdiğini anlatan Doğan, bu tasarıyla hükümetin iş hayatından sosyal hayata kadar birçok alanda otoritenin ve iktidarın mutlak üstünlüğünü sağlamaya çalıştığını savundu.

Tasarının işverene her türlü kolaylığı sağladığını öne süren Doğan, tasarının kötü ve esnek çalışma koşullarının uygulanmasının, iş güvencesinin kaldırılmasının, emekçilerin ücretlerinin düşürülmesinin, çalışma saatlerinin artırılmasının, kamu emekçilerinin sürgüne yollanmasının, iş hayatının taşeronlaşmasının önünü açacağını ileri sürdü.

Tasarının geri çekilmesini istediklerini belirten Doğan, 'Bu nedenle KESK olarak Ankara'da TBMM'de, Türkiye'nin diğer illerinde ise AKP İl binalarının önündeyiz. Mücadelemiz meydanlarda en geniş emek ve demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi ile sonuna değin sürecektir' dedi.

Doğan, talepleri görmezden gelinirse eylemleri her geçen gün artırarak sürdüreceklerini söyledi. Slogan atan grup, açıklamanın ardından dağıldı. Basın açıklaması sırasında, çok sayıda polis ekibi görev aldı.

(AHM-MHD) - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Torba Yasa Tasarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement