İZMİR TORBALI'DA BAŞKANLIK SEÇİMİNİN KAZANANI, CHP'Lİ MİTHAT TEKİN OLDU - Son Dakika
Güncel

İZMİR TORBALI'DA BAŞKANLIK SEÇİMİNİN KAZANANI, CHP'Lİ MİTHAT TEKİN OLDU

İZMİR'in Torbalı ilçesinde Belediye Başkanı CHP'li İsmail Uygur'un yaşamını yitirmesinin ardından belediye meclis üyeleri, başkan seçimi için bir araya geldi.

27.04.2021 17:51  Güncelleme: 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'in Torbalı ilçesinde Belediye Başkanı CHP'li İsmail Uygur'un yaşamını yitirmesinin ardından belediye meclis üyeleri, başkan seçimi için bir araya geldi. 31 meclis üyesinin oy kullandığı seçimin üçüncü turunda 17 oy alan CHP'li aday Mithat Tekin, başkan seçildi. Rakibi AK Parti'li Özgür Erman Çağlar ise 14 oy aldı.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 27 Nisan Salı günü saat 14.00'te yeni başkanın seçilmesi için belediye meclis üyelerinin toplanmasına karar verdi. Belediye başkanının belirlenmesi için düzenlenen seçim, Torbalı Belediyesi Meclis Salonu'nda tek oturumda gerçekleştirildi. Oylama, Torbalı Belediye Başkan Vekili Özkan Yıldız'ın başkanlığında yapıldı. Oy verme işleminin gerçekleştirildiği salonda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de hazır bulundu. Belediye meclisinde CHP'nin 18, AK Parti'nin 10, MHP'nin 2, DEVA Partisi'nin 1 meclis üyesi bulunuyor.

Birden fazla adayın adının geçtiği CHP'de, son yapılan toplantı ile İsmail Uygur'un ölümünden önce vekaleti bıraktığı Mithat Tekin, aday olarak belirlendi. CHP'nin adayını belirlemesinin ardından AK Parti de aday çıkarma kararı aldı. 'Cumhur ittifakı' adayı olarak AK Parti'li Özgür Erman Çağlar gösterildi. 31 üyenin bulunduğu mecliste 1 üyesi bulunan DEVA Partisi ise 'millet ittifakı'nın yanında yer aldı.

SEÇİM 3 TURDA SONUÇLANDI

Meclis üyeleri, alfabetik sıraya göre oy kullanmak üzere kabine çağırıldı. Gizli oyla yapılan seçimin ilk iki turunda üye tam sayısının 3'te 2 ve 3'üncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu arandı. 17 meclis üyesine tekabül eden 3'üncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan 2 aday için 4'üncü oylamanın yapılacağı belirtildi. Yeni belediye başkanı, mecliste yapılan gizli oylamada seçildi.

İLK TURDA CHP'DEN 3 FİRE

Birinci tur için oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından sayıma geçildi. Kullanılan ve geçersiz oy sayısının 31 olarak belirlendiği seçimin ilk turunda 'millet ittifakı' adayı CHP'li Mithat Tekin 16 oy alırken, 'cumhur ittifakı'nın adayı AK Parti'li Özgür Erman Çağlar 15 oy aldı.

Seçimde ilk tur oylamasının ardından AK Parti grubu, sandığın dibinin görülmesini ve sallanmasını istedi. AK Parti'li aday Çağlar'ın sandığın sallanması yönündeki ısrarı üzerine kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından sandık sallandı ve oylar sayılmaya başlandı. AK Parti'li Çağlar, oy verme sırasında CHP grubu tarafından verilen oyların fotoğrafının çekildiğini ve 'WhatsApp' ile gönderildiğini, böylelikle üyelerin baskı altına alındığını iddia etti. Çağlar, telefon ile kabine girilmesinin devam etmesi durumunda kendilerinin de telefonla içeri gireceklerini belirterek, mahkemeye gidebileceklerini söyledi. CHP grubu adına konuşan Yıldırım Baydemir, 'telefonla oy çekme' iddiasını reddetti. Seçim, daha sonra kaldığı yerden devam etti. Ara verilmeden ikinci tur için oylama işlemine geçildi. İkinci turda kullanılan oylar sonucunda ise Mithat Tekin'in oy sayısı 17 olurken, Özgür Erman Çağlar 14 oy aldı. Bu durumda 3'üncü turda da aynı oy oranının çıkması üzerine Mithat Tekin 4'üncü tura gerek kalmaksızın, başkan seçildi. Salondan çıkar çıkmaz açıklama yapan CHP'li Mithat Tekin, "Meclis üyeleri ve büyükşehir belediyemizle beraber merhum başkanımızın kaldığı yerden Torbalı'da onun projelerini devam ettireceğiz. Allah utandırmasın, diyorum. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İZMİR TORBALI\'DA BAŞKANLIK SEÇİMİNİN KAZANANI, CHP\'Lİ MİTHAT TEKİN OLDU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İZMİR TORBALI'DA BAŞKANLIK SEÇİMİNİN KAZANANI, CHP'Lİ MİTHAT TEKİN OLDU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.


Advertisement