Torbalı'da geri dönüşüm tesisi protestosu - Son Dakika
Güncel

Torbalı'da geri dönüşüm tesisi protestosu

Torbalı\'da geri dönüşüm tesisi protestosu

Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulması planlanan akü geri dönüşüm tesisini protesto eden bir grup, sanayi bölgesi girişinde yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

15.02.2020 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulması planlanan akü geri dönüşüm tesisini protesto eden bir grup, sanayi bölgesi girişinde yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bölge sakinlerinin katıldığı eylemde yağmur altında yürüyüş yapan grup adına Ege Doğa Koruma Birliği Adnan Pelvanlar ve Sarı Zeybekler İzmir İl Temsilcisi Emirhan Turkan, basın açıklaması yaptı.

Emirhan Turkan, yaptığı açıklamada tarım alanları, zeytinlikler ve arı kovanlarının yanına atık akü tesisi kurulmak istenmesine anlam veremediklerini belirterek akü ayrıştırması sırasında ortaya çıkan kurşunun toprak, su ve hava kirliliği için çok riskli bir madde olduğuna işaret etti.

İnsan sağlığı açısından zararları bilinen kurşunu ilçelerinde istemediklerini ifade eden Turkan, "Altı mahallemizde yaşayan ve tarım ürünlerimizi satın alan olan onbinlerce insanın sağlığını bozacak bu fabrikanın açılmasını kabul etmek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Ziraat Odası Başkanı Girgin de odaya kayıtlı 16 bin üye ve ailelerinin bu topraklardan geçimini sağladığını belirterek, "Kimsenin sanayi tesislerine itirazı yok. Ancak bu tesisler tarım bölgelerine zarar verirse sıkıntı o zaman başlar. Tarım arazilerine kimse dokunamaz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Torbalı'da geri dönüşüm tesisi protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement