Torbalı'da Meydansız Köy Kalmayacak - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da Meydansız Köy Kalmayacak

Torbalı\'da Meydansız Köy Kalmayacak

İl Özel İdaresi 2013 yılı Hizmet Götürme Birliği yatırım programına dahil edilen 22 ilçede meydan düzenleme çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.

23.06.2013 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köylere meydan yapmak için kolları sıvayan Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği, yatırım programı çerçevesinde yürüttüğü çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor

İl Özel İdaresi 2013 yılı Hizmet Götürme Birliği yatırım programına dahil edilen 22 ilçede meydan düzenleme çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Yaklaşık 500 bin lira ödenek ayrılan çalışmalar için start verilirken, yaz dönemi bitimine kadar meydan düzenlemesi yapılmayan tek bir köy bile kalmayacak. Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, "Yaklaşık 500 bin lira gibi bir ödenek ayırdık. Amacımız köylerimizin çehresini daha görsel bile hale getirmek. Vatandaşlarımızın yaşadığı bölgenin görülmeye değer olmalı. Bu nedenle 2013 yılı sonuna kadar bütün meydanları yapacağız" diye konuştu.

YOLLAR BİTMEK ÜZERE

Ahmetli, Arslanlar, Bozköy, Çakırbeyli, Çamlıca, Dağkızılca, Dağtekke, Demirciköy, Düverlik, Helvacı, Kaplancık, Karakızlar, Karaot, Korucuk, Ormanköy, Saplıkköyü, Saipler, Taşkesik, Tulum, Yeniköy, Yeşilköy ve Yoğurtçular bölgelerinde meydan düzenlemesi yapılırken, Ahmetli ve Arslan konağının çatı tamiri ile Bozköy ve Çamlıca köylerinde istinat duvarı ile muhtarlık odasında düzenlemeler yapılacak. Toplam 500 bin liraya mal olacak bu yatırımlar için Köylere Hizmet Götürme Birliği kanalıyla karşılanacak. Öte yandan meydan yapım çalışmalarının yanı sıra birçok köyde yol genişletme ve asfalt çalışmalarının da devam ettiği bilgisi edinildi.

ACİLİYET SIRALAMASI YAPILDI

Köylere yatırım konusunda bir sıralama yaptıklarını belirten Kaymakam Aydın Memük, "Köylerimize gereken hizmetler konusunda bir sıralama yaptık. Paramızın yettiği yere kadar kullanacağız. Kalan hizmetler olabilir, bunları da önümüzdeki yıllarda yapacağız. Önemli olan hizmetin aciliyeti. Bu anlamda en çok ihtiyaç duyulan hizmetten başlayacağız. KÖYDES'ten de yine köylere hizmet için bir miktar paranın gelmesini bekliyoruz. Bu parayı da köylerin asfaltlama işlemleri ve meydan düzenlemelerinde kullanılması planlanıyor. Yani bu yıl köylerimiz için hizmet yılı olacak" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı'da Meydansız Köy Kalmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement