Torbalı İlçesi 61 İli Geride Bıraktı - Son Dakika
Ekonomi

Torbalı İlçesi 61 İli Geride Bıraktı

Torbalı İlçesi 61 İli Geride Bıraktı

İzmir’in Torbalı ilçesi, 2014 yılında ihracat rakamları ile 61 ili geride bırakırken Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasına 6 firma sokmayı başardı.

19.06.2015 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Torbalı ilçesi, 2014 yılında ihracat rakamları ile 61 ili geride bırakırken Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasına 6 firma sokmayı başardı. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, "Ekonomik başarı listelerinde Torbalı'nın ismi hep ön sırada" dedi.

İzmir'in ödediği verginin yüzde 55'ini karşılayan, ihracatta 61 ili geride bırakan Torbalı; Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasına 6 firma sokmayı başardı. Dünyaca ünlü birçok firma başta olmak üzere dev marka ve işletmelere ev sahipliği yapan Torbalı, Türkiye genelindeki en büyük şirketler listesine üst sıralardan temsilci sokmayı sürdürüyor.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2014 yılı Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde Torbalı'dan 6 firma yer aldı. İzmir ihracatının 10'da birini, 864 milyon TL'lik ihracatı ile 61 ili geride bırakan Torbalı, her dönem yatırımcının ilgisini çekiyor. Torbalı firmaları arasında Philsa, her zaman olduğu gibi listenin en üst sıralarında yer aldı. Hem ihracat hem de vergi potansiyeli ile İzmir'de önemli bir konuma sahip Torbalı'nın Türkiye genelinde 500 firma arasına 6 temsilci sokmasının büyük gurur olduğunu söyleyen Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, "Son dönemde açıklanan tüm başarı ve rekor listelerinde Torbalı'nın adını görmek sevindirici. İlçe olarak çalışmanın, üretmenin ve rekorları alt üst etmenin haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

DEV FİRMALAR

Coğrafi konum, demir yolu, hava alanı ve limana yakınlığı, İzmir- Aydın Otoyolu ve karayolunun içinden geçmesi, iki organize sanayi bölgesine ev sahipliği yapması son yıllarda Torbalı'nın marka değerini giderek artırıyor. Philip Morris, JTI, Merinos, Tukaş, TAT, TTL, Agromey, Dr. Oetker, Özgörkey, İşbir Sünger, Alfemo, Sun Tekstil gibi uluslararası derecede büyük firmalara ev sahipliği yapan Torbalı, her dönem yatırımcının ilgisini çekiyor. Geçen yıl Türkiye'de en çok vergi ödeyen 100 firma arasına, Torbalı ilçesinden iki firma girdi. Aynı yıl içerisinde Torbalılı 13 şirket, İzmir'in 100 sanayi kuruluşu arasında yer aldı. Bu yıl da İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan 2014 yılı Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde Torbalı'dan 6 firma yer aldı. EBSO'ya kayıtlı 59 firmanın yer aldığı listede Torbalı Ticaret Odası'na kayıtlı 6 firma listeye girmeyi başardı. Üretimden satış baz alınarak hazırlanan çalışmada; Torbalı'da faaliyet gösteren Philip Morris Sabancı A.Ş.'nin 36. sırada yer aldığı listede

ayrıca JTI Tütün Ürünleri Sanayi A.Ş. (89), Tat Gıda Sanayi A.Ş. (105), TTL Tütün A.Ş.,(334) Agromey Balık A.Ş,(291) Sun Tekstil San. A.Ş (390) bulunuyor.

EKONOMİK BAŞARIDA HEP VARIZ

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu listesine Torbalılı firmaların damga vurmasını değerlendirdi. Listede 6 Torbalılı firma olmasını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Olgun, "Torbalı, sanayisiyle bütünleşmiş bir ilçe. Her geçen gün yapılan yeni yatırımlarla gücüne güç katıyor. Ödediğimiz verginin yanı sıra gerçekleştirdiğimiz ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı koyuyoruz. Hedefimiz, 2015 yılı sonunda 1 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak. En büyükler listesine 6 firmamız girdi. Ekonomik tüm başarılarda Torbalı'nın ismi hep üst sıralarda yer alıyor. Türkiye'ye model olabilecek bir ekonomimiz var. Üretim, sanayi, tarım, inşaat ve hizmet sektörünü bir arada götürebilen ekonomimiz giderek ivme yakalıyor. Türkiye'nin 61 ilinden daha fazla ihracat yapıyoruz. Ege'de, Denizli ve Manisa dışındaki tüm illeri geride bıraktık" dedi.

İHRACATTA REKOR

Pancar ve Torbalı organize sanayilerinin de yer aldığı Torbalı'da sanayi kuruluşları Ortadoğu, Afrika ülkeleri, Balkanlar ve Avrupa başta olmak üzere 150 ülkeye ihracat yapıyor. Tam 26 farklı sektörde ihracat yapan Torbalı, İzmir'in ihracat yükünün önemli bir kısmını karşılıyor. İrili ufaklı 800 işletmeye ev sahipliği yapan ilçe, 862 milyon dolar ihracatla, İzmir'in ihracatının 10'da 1'ini gerçekleştirerek önemli bir başarıya imza attı.

Ege İhracatçıları Birliği'nden alınan rakamlara göre, Torbalı'daki firmaların 2014 yılı içerisinde en çok tütün sektöründe ihracat yaptığı görüldü. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Torbalı İlçesi 61 İli Geride Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement