Torbalı'lar Cumhuriyet İçin Koştu - Son Dakika
Güncel

Torbalı'lar Cumhuriyet İçin Koştu

Torbalı\'lar Cumhuriyet İçin Koştu

Bu yıl ilki düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Koşusuna yoğun ilgi gösterildi. Çevre il ve ilçelerden 670 sporcunun 8 ayrı kategoride yarıştığı koşuya çok büyük ilgi gösterildi.

25.10.2017 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Koşusuna çevre il ve ilçelerden 670 sporcu 8 ayrı kategoride yarıştı. Koşuya çok büyük ilgi gösterildi. Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez "Bunu önümüzdeki yıllarda uluslararası yapılabilecek şekilde düzenleyeceğiz. Torbalı'nın böyle bir tanıtıma da ihtiyacı var" dedi.

Yıldız kızlar kategorisinde 1.500 metre, diğer kategorilerin ise 3 bin metre olarak düzenlenen koşuya İstanbul, Ankara, Aydın, Muğla, Denizli başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden 670 yarışmacı katıldı. Master erkeklerde Murat Kaya, Ahmet Bayram, Ayhan Çalışkan, Master Bayanlarda; Tulin Okyay, Hacer Uslu, Fisun Deveci, Büyük erkeklerde; Levent Ateş, Abdurrahman Gedikoğlu, Kenan Yalçın, Genç kızlarda; Oya Acar, Hacer Eda Çiçeş, Gizem Duygu Günay, Buket Ayyıldız, Genç erkeklerde; Onur Pusa, Devrim Çelik, Yunus Yıldız, Büyük Bayanlarda; Büşra Gelmez, Halime Karakoyun, Ayşenur Karakoç, Yıldız Erkeklerde; Yasin Özer, Harun Yalçın, Yiğit Uzunalp, Yıldız Kızlarda; Gülser Yordum, Gökçe Coşkun, Yaprak Yakut ilk 3 dereceye girdi.

Sadık İleri Bulvarı'ndan başlayan koşuya ilçe halkının da yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Torbalı'nın yaşamın her alanında geliştiğini, büyüdüğünü belirterek şunları söyledi "İlçemizdeki ilk, orta ve lise döneminde okullarına devam eden 40 binin üzerinde öğrencimiz var. Genç nüfusumuz İzmir ortalamasının çok üzerinde. Son 3,5 yılda nüfusumuz 45-50 bin dolayında arttı. İlçemizin farklı noktalarına 15 basketbol, 6 halı saha yaptık, Ayrancılarda Gençlik Merkezi inşaatımız devam ediyor. Belediye Kültür Merkezimizden her yıl binlerce genç kurslardan geçiyor. Torbalı çok hızlı büyüyor, gelişiyor. Bu yarışmaya gösterilen ilgi bizi mutlu etti. Bundan sonraki hedefimiz uluslararası bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Torbalı'lar Cumhuriyet İçin Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement