Torna Ustası Traktör ve Tarım Makineleri Üretiyor - Son Dakika
Yerel

Torna Ustası Traktör ve Tarım Makineleri Üretiyor

Balıkesir'in Gönen ilçesinde 33 yıldır torna ve kaynak işi yapan Murat Uludağ (51), tasarladığı traktör ve tarım makinelerinin üretimini yapıyor.

13.05.2015 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SÜLEYMAN ÖZAYDIN - Balıkesir'in Gönen ilçesinde 33 yıldır torna ve kaynak işi yapan Murat Uludağ (51), tasarladığı traktör ve tarım makinelerinin üretimini yapıyor.

Uludağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tornacılığın da bir tasarım çalışması olduğunu belirterek, her işlerinin belirli bir projeye dayandığını ifade etti.

Gönen Sanayi Sitesi'nde yıllardır torna ve kaynak işiyle uğraşırken, projesini kendi çizdiği ve tasarladığı bir traktör yapmaya karar verdiğini dile getiren Uludağ, başarılı olmasının ardından talep üzerine devam ettiğini söyledi.

Uludağ, yaklaşık 5 yılda 100'e yakın traktör ve tarım makinesi imal edip sattığını aktararak, bir traktörü üç ayda bitirebildiğini anlattı.

Beygir gücü 285 olan traktörlerinin sadece motor ve diferansiyelini yeni olarak dışarıdan temin ettiğini bildiren Uludağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geri kalan bütün parçalarını, yürüyen aksamını kendim üretiyorum ve traktörü oluşturuyorum. Bu traktörleri, piyasadaki markalı olanlara göre çok daha düşük fiyata satıyorum. Orjinal traktörlerden eksiği yok, artısı var. Tamamen el işi bir ürün. Bütün parçaların da en iyisini kullanıyorum. Bu traktöre silaj makinesi de takabilirsiniz, arkasında kuyruk mili mevcut olduğundan pulluk başta olmak üzere diğer tarım aletlerini de kullanabilirsiniz. Traktörlere iki yıl garanti veriyorum. Tek sıkıntım, kalifiye eleman olmayışı. Bir anahtarı dahi kendim kalkıp alıyorum, bu da zaman kaybına yol açıyor. Bütün bu işleri tek başıma yapıyorum."

Ürettiği traktörleri ve tarım makinelerine Konya, Aydın, Balıkesir ve Mardin gibi illere sattığını dile getiren Uludağ, kimseden destek almadan sıfırdan başladığı çalışmalarında kendini geliştirdiğini kaydetti.

Murat Uludağ, kanatlı hayvan yetiştiricileri için küreme ve süpürme makineleri de imal ettiğini belirtti.

Bir süredir, tomruk ve büyük balya yükleme indirme makinesinin yapımıyla uğraştığına değinen Uludağ, "Bu makinenin de motor hariç tüm diğer parçalarını kendim yapıyorum. Piyasa değerinin dörtte bir fiyatına yaptığım makinenin de diğerlerine göre üstün özellikleri var. Hedefim, daha farklı tarım makineleri üreterek bu iş sahasında devam etmek" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Torna Ustası Traktör ve Tarım Makineleri Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement