Toros Caddesi'nde Esnafı Sevindiren Çalışma - Son Dakika
Yerel

Toros Caddesi'nde Esnafı Sevindiren Çalışma

Toros Caddesi\'nde Esnafı Sevindiren Çalışma

Büyükşehir Belediyesi’nin Toros Caddesi’nde başlattığı yenileme çalışması çevre esnafı tarafından sevinçle karşılandı.

11.07.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi'nin Toros Caddesi'nde başlattığı yenileme çalışması çevre esnafı tarafından sevinçle karşılandı.

Cadde Toros Güzelleştirme Derneği yönetimi ve üyeleri, yıllar sonra yeniden düzenlenme çalışması başlatan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye teşekkür etti.

Dernek Başkanı Ayşegül Yüceli, Cadde Toros'un kent hayatının odak noktası olma potansiyelinin büyük olduğunu söyledi. Caddenin eski halinden duydukları rahatsızlığı dile getiren Başkan Yüceli, Toros Caddesi'nin Ziyapaşa Bulvarı'na bağlanması gerektiğini söyledi.

Amaçlarının 'Cadde Toros'u bir marka haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Yüceli, bu konudaki önerilerini de şu şekilde sıraladı:

KENTİN SİMGE MEKANI OLUR

"Toros Cadde'miz yaya yolu değil, yaya öncelikli yol olmalı. Ortaya çıkan mekan değerlendirilerek Toros Caddesi'nin en ucuna bir yaya meydanı yapılması, burayı şehrin Merkez Park'a bağlantı noktası yapar, Ziya Paşa Bulvarı'ndan yaya akışını destekler, nitelikli bir tasarımla kendi başına bir çekim merkezi oluşturur, kentin simge mekanlarından biri haline gelir.

Yolun iki kenarında, büyük ve gölge yapan kesintisiz birer sıra ağaç hem caddenin görsel bütünlüğünü sağlar, hem yayaları güneşten korur, yaya akışını canlandırır. Kentimizde yoğun kullanılan jacaranda ağaçları iklimimize uygun, çabuk büyüyor, gölge yapıyor, güzel çiçekleri mekanı renklendiriyor. Dalları yükselip açılarak gölge yapıyor, gövdesi yükselerek yayalara izin veriyor. Yaygın kullanımıyla da artık kentimizle özdeşleşti.

Yayalara yönelik daha alçak, daha az ışıklı, daha sık dikilmiş aydınlatma elemanları gezinti yapmayı gece de keyifli hale getirir. Kaldırımda yürümeyi engelleyen, caddemizi çirkinleştiren totem olmasını istemiyoruz. Kaldırım tasarımının parçası olarak şık ve rahat banklar olmalı. Çöp kutuları, sokak tabelaları gibi profesyonel tasarlanmış, zarif olsun istiyoruz. Su içmek için musluklar yazın çok cazip olabilir"

Amaçlarının Cadde Toros'un sadece Adana'nın değil, tüm bölgenin çekim merkezi haline getirmek olduğunu anlatan Yüceli, verdiği destekten ötürü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye teşekkür etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toros Caddesi'nde Esnafı Sevindiren Çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement