Toroslar Belediyesi Bocce Turnuvasında Birinci Oldu - Son Dakika
Yerel

Toroslar Belediyesi Bocce Turnuvasında Birinci Oldu

Toroslar Belediyesi Bocce Turnuvasında Birinci Oldu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 90'ıncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında Bocce Turnuvası düzenledi.

18.03.2013 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 90'ıncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında Bocce Turnuvası düzenledi. Turnuvaya katılan Toroslar Belediyesi Bocce Takımı, 'Genç Çiftler' dalında birincilik kupasının sahibi oldu.

Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenişehir Bocce spor sahasında, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Bocce Dart Federasyonu tarafından genç ve yıldız çiftler kategorisinde turnuva düzenlendi. Mersin'de Spor Kulübü bazında ilk olarak Toroslar Belediyesi'nin 16 sporcu ile katıldığı turnuvada, 60 çift öğrenci yarıştı. Toroslar Belediyesi Spor Kulübü Bocce Takımı, turnuvada Genç Çiftler kategorisinde birinci, Yıldız Çiftler kategorisinde de ikinci olurken,

sporculara kupalarını, Bocce Mersin İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Çiğdem Öznur Yıldırım verdi.

Toroslar Belediyesi Spor Kulübü Bocce Takımı Antrenörü Bülent Sümra ise spora ve sporcuya sunduğu desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür etti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'da turnuvada dereceye giren sporcularını kutlayarak, sağlıklı bir geleceğin sağlıklı bir toplumla oluşacağını ifade etti. Tuna, çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla spora yönlendirdiklerini ve spor tesisleri inşa ederek ilçeyi adeta sporun merkezi yaptıklarını söyledi. Bocce branşının halk tarafından çok fazla tanınmadığına dikkat çeken Tuna, Toroslar Belediyesi Spor Kulübü'ne dahil ettikleri bocce sporunun Anadolu'ya dayanan bir spor olduğunu ve Türkiye'de unutulmaya yüz tutmuş bu spor dalını yeniden canlandırmak istediklerini kaydetti. Aynı zamanda, Bocce sporu ile ilgili Halkkent Mahallesi'nde bir saha hazırladıklarını da vurgulayan Tuna, "Çocuklarımızı spor faaliyetlerini yaparken zeka gelişimlerini olumlu yönde etkileyecek spor branşlarına yönlendirmeliyiz. Bocce sporu da çocuklarımızın zeka gelişiminde önemli rol oynamaktadır" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toroslar Belediyesi Bocce Turnuvasında Birinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement