Toroslar'da 1. Ulusal Kısa Film Yarışması - Son Dakika
Güncel

Toroslar'da 1. Ulusal Kısa Film Yarışması

Toroslar Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez 1. Ulusal Kısa Film Yarışması düzenlenecek.

13.02.2018 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toroslar Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez 1. Ulusal Kısa Film Yarışması düzenlenecek.

Toroslar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleştirilecek yarışmada, farkındalık yaratmak amacıyla çocuk hakları temalı kısa filmler yarışacak.

Yarışmaya, dijital formatlarda çekilmiş jenerik dahil, 1 dakikadan az olmayan 5 dakikayı aşmayan, uyarlama olmayan, özgün olmak kaydıyla kurgusal, deneysel, animasyon ve belgesel türünde çekilmiş tüm filmler katılabilecek.

Birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye bin lira para ödülü ve ayrıca 500 liralık 2 de mansiyon ödülünün verileceği yarışmaya, katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 13 Nisan olarak belirlendi.

Değerlendirme sonuçları neticesinde finale kalan eserler, 16 Nisan'da belediyenin web sitesinden ilan edilecek ve ödüller 23 Nisan'da Toroslar Belediyesince düzenlenecek bir törenle Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahiplerini bulacak.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu yıl ilk kez düzenleyecekleri yarışmayı her yıl farklı bir tema işleyerek geleneksel hale getireceklerini belirtti.

Toroslar'ı kültür ve sanatın merkezi yaptıklarını aktaran Tuna, şöyle konuştu:

"Bu projeyle, başta ilçemiz olmak üzere, kentimiz ve ülkemizin çıkarları doğrultusunda modern bir sanat olan sinema ile farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Ulusal Kısa Film Yarışması'nda tema olarak 'Çocuk Hakları' konusunu belirledik. Yarışmaya katılacak eserler, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de karşımıza çıkmakta olan çocuklarımızın çalınan haklarını önleme yönünde inşallah bir farkındalık yaratacaktır. Bunun yanında sinemacıları desteklemeyi ve cesaretlendirmeyi de hedef alıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Toroslar'da 1. Ulusal Kısa Film Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement