Toroslar'da 450 adet fidan toprakla buluştu - Son Dakika
Güncel

Toroslar'da 450 adet fidan toprakla buluştu

Toroslar\'da 450 adet fidan toprakla buluştu

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde 450 adet ceviz fidanını toprakla buluşturdu.

19.11.2019 15:20  Güncelleme: 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde 450 adet ceviz fidanını toprakla buluşturdu.

Ağaçlandırma çalışmasında fidan diken Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, gelecek kuşaklara yaşanabilecek bir dünya bırakabilmek için fidanların korunması ve daha çok ağaçlandırma çalışması yapılması gerektiğini söyledi. Yılmaz, "Toroslarımız yaylalarıyla, doğasıyla mükemmel bir yaşam alanına sahip. Bize emanet edilen bu eşsiz doğayı, bizden sonraki kuşaklara bırakmak istiyoruz. Bu anlamda ağaçları korumalı ve daha çok ağaçlandırma çalışmaları yapmaya önem vermeliyiz. Ağaçlandırma çalışmaları yaparken, çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmeyi de ihmal etmemeliyiz. Çocuklara ağaç sevgisini ve çevre bilincini aşılamak ağaç dikmek kadar önemli" dedi.

Gelecek nesillere ceviz ağacının kökleri gibi güçlü ve uzun ömürlü bir Toroslar bırakmak istediklerine vurgu yapan Yılmaz, "Ceviz sağlık ve beslenme açısından çok önemli bir meyve. Umarım bugün diktiğimiz ceviz fidanlarının bizlere meyvesini verdiği günleri görürüz. ve hep birlikte bize sunduğu meyvesinden nasipleniriz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Toroslar'da 450 adet fidan toprakla buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement