Toroslar Edaş'ın Hizmet Binası Ruhsatı Olmadığı İçin Mühürlendi - Son Dakika
Güncel

Toroslar Edaş'ın Hizmet Binası Ruhsatı Olmadığı İçin Mühürlendi

Toroslar Edaş\'ın Hizmet Binası Ruhsatı Olmadığı İçin Mühürlendi

Adana'nın Ceyhan ilçesinde belediye ekipleri, kaçak olduğu gerekçesiyle Toroslar EDAŞ'ın hizmet binasını mühürledi.

04.07.2014 16:43  Güncelleme: 08:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ceyhan Belediyesi ekipleri, ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle Toroslar EDAŞ'ın hizmet binasını mühürledi.

Eski Adana yolu üzerinde bulunan Toroslar EDAŞ'ın hizmet binasına gelen belediye yetkilileri, şirket görevlileriyle görüşerek binanın kaçak olduğunu ve mühürleyeceklerini söyledi. Yapılan görüşmeler sonucu belediye yetkilileri kapı girişini mühürlerken polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Güler, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Toroslar EDAŞ'ın hizmet binasının kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlendiğini, gerekli yasal işlemlerin ardından yıkılması gerektiğini söyledi.

Toroslar EDAŞ'ın şu an kaçak binada hizmet verdiğini bildiren Güler, şunları kaydetti:

"İmar kanunu neyi gerektiriyorsa onu uygulayacağız. Kaçak elektrik avına çıkarken, şimdi kendileri kaçağın içerisinde oturuyorlar. Ceyhan'da kaçak yapılara izin vermeyeceğiz, herkes bunu bilmeli. İmar kanunun 32. 40. maddelerine göre zabıta ekiplerimiz Toroslar EDAŞ'ın binasını kaçak olduğu için mühürleyerek, yapı tatil zaptını tuttu. Biz bunları önümüzdeki günlerde toplanacak encümene sunacağız. Encümen'den çıkacak kararla hareket edeceğiz. Bu kaçak yapının yıkılacağı kararı verilirse, tebliğ ederiz ve boşaltılır, yıkarız."

Belediyenin Elektrikleri Kesilmişti

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, dün gazetecilere yaptığı açıklamada geçmiş döneme ait borçlarından dolayı belediye hizmet binası ve 6 tesisin elektriğinin kesildiğini belirterek borcunun bir kısmını ödedikleri hizmet binasının elektriğini açtırdıklarını diğer 6 tesisin elektriğinin ise henüz açık olmadığını söylemişti.

Belediyenin en az 6 yıllık elektrik borcu bulunduğunu, geçmiş yönetim döneminde kesilmesi gereken elektriği kendileri devraldıktan sonra kesilmesini anlayamadıklarını, elektriklerin sorgusuz sualsiz, alelacele kesilmesinin doğru olmadığını anlatan Öztürk, "Kaçıncı yüzyılda, nerede yaşıyoruz. TEDAŞ'ı özel şirket devralmış olabilir, borçları da tahsil etmekle mükelleftir, ama hiç ihbarnamede bulunmadan direkt elektriğin kesilmesini ciddi bir kasıt olarak görüyorum" şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Toroslar Edaş'ın Hizmet Binası Ruhsatı Olmadığı İçin Mühürlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement