Tosic'ten Tanklı Fotoğraf İtirafı - Son Dakika
Spor

Tosic'ten Tanklı Fotoğraf İtirafı

Tosic\'ten Tanklı Fotoğraf İtirafı

Beşiktaş formasını 3 sezon giymesinin ardından Çin'in Guangzhou R&F Kulübüne transfer olan Sırp futbolcu Dusko Tosic, "Türkiye benim ikinci vatanım. Bu ülkeyi, insanlarını ve yaşam tarzlarını seviyorum." dedi. Tosic, 15 Temmuz'da tankla birlikte çektirdiği fotoğrafı paylaştığı için eşine kızdığını açıkladı.

02.06.2018 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası hazırlıklarını ülkesinde  sürdüren Tosic, Beşiktaş günlerinden Çin'e transferine ve Türkiye'deki yaşamına  kadar birçok konuda AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Üst üste üçüncü kez şampiyon olmak istemelerine rağmen şartların buna  el vermediğini söyleyen  33 yaşındaki Tosic, geçen sezon Avrupa arenasında daha  az maça çıkan Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bu durumu avantaja çevirdiğini  savundu.
Tosic, şampiyonluk yarışında başarısız olmalarında haftada iki maç  yapmalarının etkili olduğunu belirterek, "Galatasaray ve Fenerbahçe'nin dinlenmek  ve analiz yapmak için daha çok vakitleri vardı. Bizim ise İstanbul'a vardığımız  gibi ertesi günü deplasmana gittiğimiz zamanlar oldu." diye konuştu.
Devre arasında Everton'a transfer olan milli futbolcu Cenk Tosun'un  yokluğunu hissettiklerini vurgulayan Dusko Tosic, "Cenk kalsaydı durum farklı  olurdu." dedi.
"En parlak dönem"
Tosic, geçen sezonu bir başarısızlık olarak nitelendirmemek  gerektiğini kaydederek, "Beşiktaş taraftarı takımlarıyla ve teknik direktörüyle  gurur duymalı. Şenol Güneş'in takımı çalıştırdığı üç yılın, taraftarlar için en  parlak dönem olduğunu söyleyebilirim. Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir başarı elde  ettik. İki tarafta da kazanmak pek mümkün olmuyor." değerlendirmesinde bulundu.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'e elenmelerinin ardından sadece  lige odaklandıklarını ve iyi sonuçlar almaya başladıklarını aktaran Tosic, "Hem  analiz yapmak hem de dinlenmek için vaktimiz oluyordu. Belli bir ritim yakaladık.  Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynamasaydık, 10 puan daha fazla  alırdık."  şeklinde görüş belirtti.
Tosic, üst üste yaşanılan şampiyonlukların ardından Beşiktaş'a karşı  bir tavır oluştuğunu öne sürerek, "Herkesin amacı, Beşiktaş'ı tahttan indirmekti.  Hakem hataları konusunda yorum yapmak istemiyorum ancak takım olarak mağdur  olduğumuz durumlar da yaşandı." yorumunda bulundu.
Olaylı maçı değerlendirdi
Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde yaşanan olaylar nedeniyle  ertelenen ve Beşiktaş'ın hükmen yenik sayıldığı Fenerbahçe maçını da  değerlendiren Tosic, "Bu maç, Türk futbolunun unutulmazları arasında kalacak.  Beşiktaş taraftarı orada asla olay çıkarmadı. Teknik direktörümüz darbe aldı,  hastaneye kaldırıldı. Maça onsuz devam etmek istemedik. Sahanın dışına çıktık. Bu  maçı kazanacağımızı ve finale kalacağımızı düşünüyorduk. Maalesef Türkiye Futbol  Federasyonu farklı yönde karar aldı. Sonunda onlar da finalde yenildi. Yani olup biteni gören biri var." değerlendirmesini yaptı.
Takım olarak bu sezon çok kırmızı kart gördüklerini anımsatan Tosic,  "Takımda tecrübeli futbolcular olmalarına rağmen böyle durumlar yaşanabiliyor.  Taraftardan mı etkileniyoruz bilmiyorum ama kendi stadımızda taraftarımızın  önünde oynamak pek kolay olmuyor. Tezahüratlarıyla bizi coşturuyorlar ve biz de  adeta vahşileşiyoruz." ifadelerini kullandı.
Taraftara teşekkür
Beşiktaş'a Gençlerbirliği'nden transfer olduğunu hatırlatan Tosic,  Beşiktaş taraftarının kendisi ile ilgili tavrını şu sözlerle değerlendirdi:
"Beşiktaş taraftarı, takımlarına gelen oyuncunun Avrupa'da ünlü bir  isim olmasına alışkın. Ben ise Ankara'dan geldim. Küçük bir kulüptü. Başta  arkamda beni destekleyen büyük bir kitle yoktu. Zorlandım. Kendimi kanıtlamak  için diğer oyunculardan çok daha fazlasını yapmak zorundaydım. Taraftar için ünlü  olmayan bir isimdim. İtalya ya da İspanya'dan gelen biri değildim. Beklentilerini  fazlasıyla karşılamalıydım. Başta zorlansam da sonradan ritim yakaladım.  Islıklayanlar oldu ama onlara iyi bir oyuncu olduğumu, kulübümü sevdiğimi ve  maçlarda elimden geleni yaptığımı gösterdim. Desteklerinden dolayı onlara  teşekkür ediyorum. Taraftara veda ettiğim son maçta tüm stat şarkı söylüyordu.  Çok duygulandım. Bu anı asla unutmayacağım."
Şenol Güneş'in gelişimine çok katkısı bulunduğunun altını çizen Tosic,  yerli teknik adamın büyük bir insan ve iyi bir psikolog olduğunu anlattı.
Tosic, Beşiktaş'ın yıldızlarla dolu bir takım olduğunu ve burada  dengeyi Şenol Güneş'in sağladığını belirterek, "Kendisine müteşekkirim. Kulüp,  benim yerime birçok oyuncu aldı ancak ben tüm maçlarda sahaya çıktım. Daha önce  birçok teklif aldım, ama hoca kalmamı istedi. İyi bir ilişkimiz vardı. Ondan çok  şey öğrendim." şeklinde konuştu.
Marcelo ve Pepe değerlendirmesi
Savunmanın merkezinde beraber oynadığı oyuncular arasında Marcelo ve  Pepe'yi öne çıkaran Tosic, "Marcelo ile iyi bir iş birliğimiz vardı. İki yıl  beraber oynadık ve bir şampiyonluk kazandık. Sahanın dışında da arkadaştık. Sonra  yıllarca Real Madrid'de forma giymiş Pepe geldi. Ondan çok şey öğrendim. Kendisi  hem başarılı bir futbolcu, hem de çok iyi bir insan." görüşünü paylaştı.
15 Temmuz ve meşhur fotoğrafın hikayesi
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde tankın önünde dururken çekildiği  fotoğrafla ilgili anısını paylaşan Tosic, o geceyi şöyle anlattı:
"Fotoğraf konusu ilginç bir hikaye. Beşiktaşlı futbolcularla ortak  WhatsApp grubumuz vardı. Olayın yaşandığı akşam evden çıkmamamız gerektiği mesajı geldi. Bu benim için korkunç bir şey değildi. Zira biz Sırplar, geçmişte farklı  durumlarla da karşılaşmıştık. Sokağa çıkmaktan korkmadım. Çıkınca tesadüfen evin önünde duran tanka rastladım. Etrafta çok insan vardı. Tankla fotoğraf çektirdim.Fotoğrafı eşime gönderdim. Kimseye göndermemesini söyledim ama o Twitter  hesabından paylaştı. Çok öfkelenmiştim. Bu fotoğrafın kamuoyuna sızmasını  istememiştim. Ama çok iyi oldu. Artık bana 'Tank Tosic' diyorlar."
Tosic, darbe girişiminin ardından birçok yabancı futbolcunun  İstanbul'dan ayrıldığını söyleyerek, "Türkiye benim ikinci vatanım. Bu ülkeyi,  insanlarını ve yaşam tarzlarını seviyorum. Sadece sokağa çıkıp tankla fotoğraf  çektirdim. Yaptığım şey büyük bir şey değildi, ama taraftar bunu çok değerli  buldu. O fotoğraf iki yıl geçmesine rağmen hala konuşuluyor." ifadelerini  kullandı.
Çin macerası
Beşiktaş'tan Çin'in Guangzhou RveF Kulübü'ne transfer olan Tosic,  siyah-beyazlı kulüpte iyi ve kötü birçok anısı olduğunu belirterek,  "Başarılarımın çoğunu Beşiktaş'ta kazandım. 33 yaşındayım ve hem kendimi memnun  etmeyi, hem de kulübüme kazandırmayı başardım. Bu transferden iki taraf da  kazançlı çıktı." dedi.
Tosic, Çin'e "dinlenmeye gittiği" yönündeki değerlendirmelerin gerçeği  yansıtmadığını, farklı takımlardan teklifler almasına rağmen Guanzhou RveF  Kulübü'nü tercih etmesinde takımın başındaki Sırp teknik direktör Dragan Stojkovic'in etkili olduğunu dile getirdi.
Kendini hala çok dinç hissettiğini kaydeden Tosic, hedefinin Çin  futbolunda da istikrarını korumak olduğunu söyledi.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Tosic'ten Tanklı Fotoğraf İtirafı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü Yüzücülerinin Yeni Hedefi Bölge ve Türkiye Şampiyonaları
    10:42 Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü Yüzücülerinin Yeni Hedefi Bölge ve Türkiye Şampiyonaları

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen yüzme yarışlarında başarılı olan Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü yüzücülerinin yeni hedefi bölge ve Türkiye Şampiyonaları oldu. Kulüp, birçok barajı ve elemeyi geçerek 2024 Aralık ayında yapılacak Türkiye Şampiyonası'na katılmayı garantiledi. Ayrıca, bazı sporcular bölge müsabakalarına ve milli takım seçme yarışlarına katılmaya hak kazandı.

  • Düzce'de Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi Başlıyor
    10:33 Düzce'de Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi Başlıyor

    Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi, Islahiye Köyü'ndeki Kapalı Yüzme Havuzu'nda başlıyor. Proje, Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 16.30'da gerçekleştirilecek ve kayıtlar online olarak alınmaktadır.

  • Afyonkarahisar'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Yüzme Şenliği
    10:30 Afyonkarahisar'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Yüzme Şenliği

    Afyonkarahisar'da düzenlenecek olan yüzme şenliğinde 40 kadın ve 35 erkek sporcu, farklı stillerde 322 müsabaka yapacak. Şenlik, 15-16 Nisan tarihleri arasında Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilecek.

  • Afyonkarahisarlı Atletizm Sporcusu Hamide Nur Tekdemir Olimpik Deneme Atletizm Yarışmasında Altın Madalya Kazandı
    10:29 Afyonkarahisarlı Atletizm Sporcusu Hamide Nur Tekdemir Olimpik Deneme Atletizm Yarışmasında Altın Madalya Kazandı

    6-7 Nisan 2024 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Olimpik Deneme Atletizm yarışmasına Afyonkarahisar'dan 3 sporcu katıldı. Atletizm sporcusu Hamide Nur Tekdemir, U18 kızlar kategorisinde 800m ve 1500m branşlarında altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Tekdemir, 800m branşında elde ettiği 2:24'lük dereceleriyle rakiplerini geride bırakırken, 1500m branşında da 4:56'lık derecesiyle zafere ulaştı. Genç sporcunun bu başarısı, Okul Sporları Atletizm Bölge Yarışmaları için büyük moral oldu. Atletizm Spor Kulübü antrenörü Metin Şimşek Tekdemir'i tebrik ederek, bundan sonraki yarışmalarda da başarılarının devamını diledi. Tekdemir, 24-25 Nisan 2024 tarihlerinde İzmir'de yapılacak Atletizm müsabakalarında da Afyonkarahisar'ı temsil edecek.

  • Aliağa Petkimspor, Darüşşafaka'yı mağlup ederek play-off için önemli bir adım attı
    10:28 Aliağa Petkimspor, Darüşşafaka'yı mağlup ederek play-off için önemli bir adım attı

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 27. haftasında Aliağa Petkimspor, Darüşşafaka'yı 93-72 mağlup ederek beşinci sıraya yükseldi ve play-off için önemli bir avantaj elde etti. Aliağa Petkimspor Başantrenörü Burak Gören, takımının mücadeleci ve vazgeçmeyen tavrını sahaya yansıttığını belirterek, kalan maçlarda maksimum galibiyeti almaya çalışacaklarını söyledi.

  • Kaçkar Dağları'nda Helikopterle Kayak Etkinliği
    09:57 Kaçkar Dağları'nda Helikopterle Kayak Etkinliği

    Dünyada sayılı merkezlerde, Türkiye'de ise Rize'de Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen helikopterle kayak etkinliğine bu yıl 300'e yakın sporcu katıldı. Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları, helikopterli kayak olarak bilinen 'heliski' tutkunlarını ağırladı. Helikopterle dağın zirvesine bırakılan kayakçıların sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları spor dalı olan heliski, Türkiye'de 2005'ten itibaren Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin ve İkizdere ile Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılıyor.

  • Samsunspor, lider Galatasaray dışında tüm takımlardan puan aldı
    09:52 Samsunspor, lider Galatasaray dışında tüm takımlardan puan aldı

    Samsunspor, Süper Lig'de bu sezon en az iki kez karşılaştığı 13 takım arasından sadece lider Galatasaray'dan puan alamadı. Karadeniz temsilcisi, diğer rakiplerinden en az 1 puan alarak formda bir görüntü sergiledi. Kalan 6 haftada ise Samsunspor, Adana Demirspor, Kasımpaşa, Trabzonspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Eğer bu takımlardan en az 1 puan alabilirse, sezonu 18 takımdan puan alarak tamamlamış olacak.

  • Muğla'nın Kızları Hokey Takımı Alanya'da Şampiyonluk İçin Sahaya Çıkacak
    09:49 Muğla'nın Kızları Hokey Takımı Alanya'da Şampiyonluk İçin Sahaya Çıkacak

    Muğla'nın Kızları Hokey takımı, Türkiye Süper Lig Şampiyonası için Alanya'da mücadele edecek. 4 gün sürecek olan karşılaşmalarda, A ve B gruplarındaki takımlar birbirleriyle mücadele edecek. Menteşe Ege Yıldızları Antrenörü Serkan Şen, açık alanda da şampiyon olmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Düzceli sporcular Oryantiring Grup Birinciliği yarışmalarında finale kaldı
    09:44 Düzceli sporcular Oryantiring Grup Birinciliği yarışmalarında finale kaldı

    Bursa'da düzenlenen Oryantiring Grup Birinciliği yarışmalarında Düzceli sporcular, Genç Erkekler A kategorisinde birinci ve ikinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.


Advertisement