Tosya Belediye Başkanı Kavaklıgil, Kastamonu turizmi çalışmalarında Tosya'nın da yer almasını istedi - Son Dakika
Turizm

Tosya Belediye Başkanı Kavaklıgil, Kastamonu turizmi çalışmalarında Tosya'nın da yer almasını istedi

Tosya Belediye Başkanı Kavaklıgil, Kastamonu turizmi çalışmalarında Tosya\'nın da yer almasını istedi

KASTAB Meclis Toplantısında konuşan Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Kastamonu turizmiyle alakalı ortaya konulan özverili çalışmaların içerisinde Tosya'ya da yer gösterilmesini istedi.

30.05.2023 23:03  Güncelleme: 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KASTAB) Meclis Toplantısında konuşan Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, "Tosya diğer ilçelerimizle birlikte yarışabilecek potansiyele sahip bir ilçe. Kastamonu turizmiyle alakalı ortaya konulan özverili çalışmaların içerisinde Tosya'ya da yer gösterirseniz seviniriz" dedi.

KASTAB Meclis Toplantısı Vali Avni Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Çakır'ın konuşmasının ardından Kastamonu Tanıtım videosu izlendi. Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Kastamonu tanıtım filminde Tosya'ya dair bir detayın verilmemesine değinerek şunları kaydetti:

"Öncelikle yapılan organizasyon için emeği geçenlere çokça teşekkür ediyorum. Yalnız ilk başta ortaya konulan Kastamonu Tanıtım Filmiyle alakalı yanlış hatırlamıyorsam Tosya ile ilgili hiçbir şey yok. Bu oymacılıkla ilgili bir görsel konulmuş, Tosya'da oymacılığın alası yapılır. Kendi bıçkımızı bıçağımızı üretiyoruz, onunla ilgili bir şey göremedim. Tosya da Kastamonu'nun bir ilçesiyse, böyle bir organizasyon içerisinde varsak, bizimle alakalı da Tosya'yı andıracak bir şeylerin olmasını isteriz. Bir diğer husus, geçen sene Valimizin de katılımıyla doğa festivali gerçekleştirdik. İlçelerimizin içerisinde Doğal gölleriyle, yaylalarıyla, göletleriyle, kamp alanlarıyla, karavan turizmi olarak değerlendirilebilecek yerleriyle Tosya diğer ilçelerimizle birlikte yarışabilecek potansiyele sahip bir ilçe. Bu gibi Kastamonu turizmiyle alakalı ortaya konulan özverili çalışmaların içerisinde Tosya'ya da yer gösterirseniz seviniriz."

"Bu sene tanıtım atağı yılı"

Vali Avni Çakır, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil'e hak vererek şöyle konuştu:

"2018'de yapılan bir tanıtım filmiydi. Zaten arkadaşlara verdiğim talimatla şu an yeni tanıtım filmiyle alakalı çalışma var. Elimizde bu olduğu için bunu yayınladık. Burada doğru söylüyorsunuz. Orada ben açıkçası detayına çok fazla inmedim. Hızlı bir şekilde tanıtım materyallerimizi artırmamız gerekiyor. Bu noktada Belediye Başkanlarımıza da iş düşüyor. Bu sene tanıtım atağı yılımız. Tanıtım ile ilgili hazırlıklara başladık. Kastamonu 19 ilçesiyle hiçbirinin birbirine üstünlüğü yok. Tosya'nın muhteşem doğa harikaları var. Ama sizlerden de bekliyoruz, çok güzel tanıtım ürünleri. Dolayısıyla bu anlamda bizim yeni bir şey üretme ihtiyacımız var ve bu anlamda da çalışmalarımız var" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Turizm Tosya Belediye Başkanı Kavaklıgil, Kastamonu turizmi çalışmalarında Tosya'nın da yer almasını istedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk İlçe Terminali'ni Ziyaret Etti
    13:07 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk İlçe Terminali'ni Ziyaret Etti

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk İlçe Terminali'nin Mayıs ayında açılacağını belirterek, yeni terminalin Selçuk'a turizm pastasından aldığı payı büyüteceğini söyledi.

  • Otobüs biletlerine seçim ve bayram zammı
    11:19 Otobüs biletlerine seçim ve bayram zammı

    Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, 31 Mart seçimleri ve Ramazan Bayramı tatili öncesi otobüs biletlerinin tükenmesi nedeniyle ek seferler konulduğunu belirterek fiyatların yüzde 20 arttığını söyledi.

  • Türk Turizm Sektörü, Bu Yıl Rus Turist Sayısında Rekor Bekliyor
    11:18 Türk Turizm Sektörü, Bu Yıl Rus Turist Sayısında Rekor Bekliyor

    Türk turizm sektörü, bu yıl Rus turist sayısında geçen yıl kaydedilen 6 milyon konuk sayısının geride bırakılacağını öngörüyor. Türkiye, özellikle 2000'li yılların başından itibaren Ruslar için en popüler tatil destinasyonu haline geldi. Rusya, geçen yıl 6 milyonu aşkın kişiyle Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. Türk Hava Yolları gibi firmaların yaptığı sık uçuşlarla ulaşım kolaylığı konusunda da ön plana çıkan Türkiye, turizm için büyük bir pazar olan Rusya'nın ilgisini çekmeye devam ediyor. Turizm sektörü yetkilileri, 2024'ün Türkiye için iyi bir turizm sezonu olacağını ve Alanya'nın öne çıkacağını belirtiyor.

  • Güney Afrika'da yerel halklar vahşi doğa turizmiyle kalkınıyor
    11:12 Güney Afrika'da yerel halklar vahşi doğa turizmiyle kalkınıyor

    Güney Afrika'nın Kruger Ulusal Parkı'nda yer alan Makuleke kabilesi, vahşi doğa turizmiyle kalkınma konusunda başarılı bir örnek oluşturuyor. Kabile, Kruger Ulusal Parkı ile işbirliği yaparak bölgedeki turistik tesislerin işletmesini üstleniyor ve yerel halka istihdam sağlıyor. Bu sayede kaçak avcılıkla mücadele edilirken, bölgenin doğal çeşitliliği korunuyor.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Turistik Çarşılarda Esnafı Ziyaret Etti
    10:05 Kuşadası Belediye Başkanı Turistik Çarşılarda Esnafı Ziyaret Etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Grand ve Orient Bazaar'ı ziyaret ederek esnafa 'hayırlı sezonlar' dileğinde bulundu. Başkan Günel, turist sayısında ve kruvaziyer gemisi sayısında artış beklediklerini belirtti.

  • Ankara-Tatvan turistik tren seferi için istişare toplantısı düzenlendi
    09:39 Ankara-Tatvan turistik tren seferi için istişare toplantısı düzenlendi

    17 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Ankara-Tatvan turistik tren seferi ile ilgili Bitlis'in Tatvan ilçesinde istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, turistik seferlerin bölgenin tanıtımına katkıları ele alındı ve hazırlıklar masaya yatırıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü ve TATSO Başkanı da seferlerin son durumu ve hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Toplantıda yapılan istişarelerle birlikte organizasyon sona erdi.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • Edirne Valiliği öncülüğünde hazırlanacak
    22:11 Edirne Valiliği öncülüğünde hazırlanacak "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabıyla Osmanlı saray mutfak mirası canlanacak

    Edirne Valiliği öncülüğünde hazırlanacak olan 'Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri' kitabı, Osmanlı saray mutfak mirasını canlandıracak. Edirne Valisi Yunus Sezer'in eşi Canan Sezer'in himayesinde başlatılan çalışma, Edirneli şefler ve gastronomi yazarlarının kaleme alacağı kitap ile gastronomi turizmine katkı sağlayacak. Kitapta, Edirne'nin geçmişten bugüne geleneksel yemekleri ve tarifleri yer alacak. Ayrıca, Edirne'nin gastronomi kültürü hakkında derinlemesine bilgiler de sunulacak.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.


Advertisement