Tosya'da Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika
Yerel

Tosya'da Akademik Yıl Açılışı

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Tosya Meslek Yüksek Okulu tarafından 2015-2016 akademik yılı açılış töreni düzenlendi.

27.10.2015 18:59  Güncelleme: 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Tosya Meslek Yüksek Okulu tarafından 2015-2016 akademik yılı açılış töreni düzenlendi.

KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Tosya Müftülüğünde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, okulun 5 sene evvel kurulduğunu hatırlatarak, o gün ile bu günkü hali arasında çok büyük fark olduğunu söyledi.

Okulun bu günlere gelmesinde birçok kişinin emeği olduğunu ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Tosya'nın güzel birlikteliği ve tutkusu bizleri motive etti. Biz de üniversite olarak üzerimize düşen her görevi yapacağız. Peki, biz Tosya'ya güvenerek neyi hedefledik. Tosya'da bir üniversite hedefledik. 4 sene önce bu fikri ortaya attığımızda, 'Olur mu canım' diyenler oldu. '50 bin nüfusun altında olan yerlere üniversite kurulur mu?' dediler. Biz de 'Tosya'nın farkı var' dedik. Tosya gerçekten farklıdır ve inşallah o üniversiteyi kuracağız. Tosya Meslek Yüksek Okulunda şu an bin 200 öğrenci okuyor. Bu sayı bile her şeyi ortaya koyabilecek düzeyde."

Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Akyıldız da bu güne kadar sürekli kendini yenilemeyi ve öğrencilerine en iyi bilgileri vermeyi hedeflemiş bir yüksekokul olduklarını belirtti.

Akyıldız, geldikleri noktada hedeflerini gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Törene, Tosya Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazıl Ateş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Atama Şube Müdürü Davut Zat, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tosya'da Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement