Tosya Yağlı Güreşlerinde Başpehlivanlık Güreşi Kıran Kırana Geçti - Son Dakika
Güncel

Tosya Yağlı Güreşlerinde Başpehlivanlık Güreşi Kıran Kırana Geçti

Tosya Yağlı Güreşlerinde Başpehlivanlık Güreşi Kıran Kırana Geçti

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde düzenlenen, "Anadolu’nun Kırkpınar’ı" olarak tabir edilen yağlı güreşlerde başpehlivanlık güreşi kıran kırana geçti.

24.08.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde düzenlenen, "Anadolu'nun Kırkpınar'ı" olarak tabir edilen yağlı güreşlerde başpehlivanlık güreşi kıran kırana geçti.

Tosya Er Meydanı'nda yapılan yağlı güreşlerde yurdun dört bir köşesinden gelen pehlivanlar kol bağladı. 2015 yılı Kırkpınar başpehlivanı Orhan Okulu, 2014 yılı başpehlivanı Fatih Atlı, 2013 yılı başpehlivanı İsmail Balaban da güreşlere katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu. İlçe baş vaizi Muhsin Özdemir tarafından güreşlerin kazasız belasız geçmesi için dua edildi.

Tosya Er Meydanı'nda pehlivanlar vatanın bölünmez bütünlüğüne dikkat çekmek ve terörü lanetlemek için pankart açtı. "Sizi Yüreğimize Yazdık, Şehitlerimize Allah'tan Rahmet Diliyoruz" pankartı açan pehlivanlar seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Tosya Er Meydanı'nda 16 başpehlivan kol bağladı. Kuraların çekilmesinin ardından başlayan başpehlivanlık güreşlerinde Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu ve 2014 yılı Kırkpınar ve 2013 yılı Tosya Başpehlivanı Fatih Atlı finale kaldı. Yağan yağmur başpehlivanların güreşlerine engel olmadı. Pehlivanlar seyircilerin yoğun tezahüratıyla yağmur altında güreş tuttu. Kıran kırana geçen güreş sonunda finalde rakibi Fatih Atlı'yı yenen Orhan Okulu 2015 Tosya Başpehlivanı olarak Kırkpınar'ın rövanşını kaptırmadı. Güreşlerin sona ermesinin ardından yağmur altında madalya töreni yapıldı. Başpehlivan Orhan Okulu ve ikinci Fatih Atlı'ya madalyaları Kaymakam Yusuf Cıbır ve Belediye Başkanı Kazım Şahin tarafından verildi. Tosya Yağlı Güreşleri'nde kol bağlayan pehlivanlardan her boyda dereceye girenlerine madalyaları protokol üyeleri ve misafirler tarafından verildi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tosya Yağlı Güreşlerinde Başpehlivanlık Güreşi Kıran Kırana Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement