"Total Eğitime Destek Projesi" Nin Bu Yılki Durağı Sakarya - Son Dakika
Yerel

"Total Eğitime Destek Projesi" Nin Bu Yılki Durağı Sakarya

"Total Eğitime Destek Projesi" Nin Bu Yılki Durağı Sakarya

Total Oil Türkiye, sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirdiği "Total Eğitime Destek Projesi"nin bu yılki durağı Sakarya'nın Karasu İlçesine bağlı Konacık Köyü İlkokulu oldu.

01.11.2012 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Total Oil Türkiye, sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirdiği "Total Eğitime Destek Projesi"nin bu yılki durağı Sakarya'nın Karasu İlçesine bağlı Konacık Köyü İlkokulu oldu.

Tüm masrafları Total tarafından karşılanarak yenilenen okulun bugün gerçekleştirilen açılışına Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam ve Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan katıldı.

Açılış günü kapsamında Total Oil Türkiye çalışanlarından oluşan "Total Gönüllü Takımı" öğrencilerle çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Total'in TOÇEV ile birlikte Sakarya'da gerçekleştirdiği okul yenileme projesi Antalya, Kahramanmaraş ve Adana'dan sonraki dördüncü okul yenileme projesi olmasıyla öne çıkıyor. Total, TOÇEV ile yenilediği bu dört okul dışında da bugüne kadar Samsun, Gaziantep, İzmir, Kocaeli ve Ankara illerinde olmak üzere beş okul daha yeniledi.

Total Oil Türkiye bugüne kadar Antalya, Kahramanmaraş ve Adana olmak üzere üçü TOÇEV ile birlikte toplam sekiz okulu yeniledi. "Total Eğitime Destek Projesi" 2012 yılında Sakarya'nın Karasu ilçesine bağlı Konacık İlkokulu'nu yeniledi. TOÇEV'in "Yaşasın Okulumuz" projesine destek veren Total'in katkılarıyla okulun yenilenmesi tamamlanarak okul bambaşka bir çehreye kavuşturuldu ve burada öğrenim gören çocuklara sağlıklı ve çağdaş bir eğitim mekanı sağlandı.

TOÇEV'in "Yaşasın Okulumuz" projesi kapsamında Total Oil Türkiye'nin desteğiyle gerçekleştirilen Sakarya'nın Karasu ilçesine bağlı Konacık İlkokulunu yenileme projesi iç, dış ve çevre düzenlemesi olmak üzere oldukça geniş bir kapsama sahip. Yenileme çalışmaları 27 Ağustos 2012'de başlayan ve 27 Eylül 2012'de tamamlanan 3 derslikli, ana sınıfı dahil 70 öğrencinin öğrenim gördüğü okul binasının çatısı onarıldı, iç ve dış cephesi boyandı, elektrik tesisatı yenilendi ve zemin karoları değiştirildi. Bunun yanında tuvalet binasının fayansları elden geçirilip badanası yapıldı, sıhhi tesisatı onarıldı, lavaboları ve kapıları yenilendi. Bahçe çevre düzenlemesi kapsamında kaldırım taşları yenilendi, ağaçlandırma yapıldı, okul giriş kapısı ve çocuk oyun parkı oluşturuldu.

Bugün gerçekleştirilen açılış törenine katılan "Total Gönüllü Takımı" ve TOÇEV animasyon ekibi öğrencilerle birlikte ana sınıfına oyuncak yerleştirme, oyun oynama, ağaç dikimi, fotoğraf çekimi, yüz boyama ve okulun kitaplığına kitap yerleştirme gibi etkinlikler gerçekleştirirken, gün sonunda öğrencilere saat ve tavşan oyuncak hediye edildi.

Okul öğretmenlerinin ve öğrencilerinin de bulunduğu törende konuşan Total Oil Türkiye İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Ayşe Ürgen "Total olarak eğitim alanında birçok proje yürütüyoruz. Bir yandan Renault ile birlikte 'Sokakta İlk Adımlar' projesi ile çocuklarımıza trafik eğitimi verirken diğer yandan ise 'Total Eğitime Destek' projesi ile birçok okulumuzun eksiklerini gideriyoruz. Sakarya dahil bugüne kadar toplam 9 ilde okul yeniledik. Son üç yılda olduğu gibi bu yıl da okul yenileme projemizi TOÇEV ile birlikte gerçekleştirdik. Emeği geçen herkesi gönülden kutluyor destekleri için teşekkür ediyorum. Total olarak önümüzdeki yıllarda da eğitime destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

TOÇEV Genel Müdürü Bade Takazoğlu ise, "2005 yılında yola çıktığımız 'Yaşasın Okulumuz' projemize 'Onarılmamış Köy Okulu Kalmayana Kadar' diyerek devam ediyoruz. Onardığımız 203 köy okulunun onuru ve mutluluğuna bu gün bir yenisini ekliyor ve Total ile birlikte onardığımız dördüncü köy okulunu açıyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı eğitim alması için alt yapının önemini bilerek; çocuklarımızın yüzlerinin gülmesi ve daha aydınlık Türkiye için çalışmaya yılmadan devam edeceğiz" diyerek projenin öneminin altını çizdi.

Törenin ardından Sakarya Valisi Mustafa Büyük Konacık Köyü İlkokulunu yenileyen Total Oil ve TOÇEV'e plaket takdim etti. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Total Eğitime Destek Projesi' Nin Bu Yılki Durağı Sakarya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement