Tour Of Mersin' Sona Erdi - Son Dakika
Spor

Tour Of Mersin' Sona Erdi

- 'Tour Of Mersin' sona erdi Mersin'de bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen Uluslararası Bisiklet Turu 'Tour Of Mersin', dördüncü gün yarışlarıyla sona erdiMERSİN - Mersin'de bu yıl 3.

23.04.2017 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- 'Tour Of Mersin' sona erdi

Mersin'de bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen Uluslararası Bisiklet Turu 'Tour Of Mersin', dördüncü gün yarışlarıyla sona erdi

MERSİN - Mersin'de bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen Uluslararası Bisiklet Turu 'Tour Of Mersin', dördüncü gün yarışlarıyla sona erdi

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliği ile bu yıl 3.'sü düzenlenen Uluslararası Bisiklet Turu 'Tour Of Mersin', 4. etap yarışlarıyla tamamlandı.

Fırtına dolayısıyla parkur değişti

Bu sabah etkisini göstermeye başlayan fırtına dolayısıyla yarışların 4. gün etabı belirlenen parkurda yapılamadı. Fırtına dolayısıyla Uluslararası Bisiklet Birliği komiseri tarafından alınan karar doğrultusunda parkur, 25 kilometreye düşürüldü. Bisikletçiler Özgecan Aslan Barış Meydanı'ndan başlayıp, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde beş tur atarak, yine Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda yarışı tamamladı.

Ödüller sahiplerini buldu

Dereceye giren sporcular ödüllerini, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Açak ile Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş'in katıldığı törenle aldı.

Yarışın dördüncü ve son etabında Bulgaristan takımından Mattia Viel birinciliği göğüslerken, yine Bulgaristan takımından Jose Daniel Viejo Redondo ikinci, Kazakistan takımından Nur Bolat Kulimbetov ise üçüncü oldu. Birinci olan sporcuya ödülünü Vali Özdemir Çakacak, ikinciye Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, üçüncü olan sporcuya ise ödülünü Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Açak verdi.

Genel klasmanda birinci olan Belarus takımından Stanislav Bazhkou ödülünü Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, yokuş klasmanı dalında birinci olan Türk sporcu Nazım Bakırcı ödülünü Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, sprint klasmanı dalında birinci olan Belarus takımından Stanislav Bazhkou ise ödülünü İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne'den aldı.

Genel takım klasmanında ise birinci olan Belarus takımı Minsk Cycling Club'e ödülünü Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu verdi.

Parkurlar bisikletçileri zorladı

Bu yıl 3.'sü düzenlenen ve Anamur ilçesinde startını alan Tour Of Mersin'de, Türkiye'nin çeşitli illerinden 5 takımın yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Belarus, Gürcistan, Ukrayna ve Bulgaristan'dan katılan takımlarla birlikte toplamda 7 ülkeden 11 takım, 83 sporcu yerini aldı.

Sporcuların kıyasıya mücadele ettiği Tour Of Mersin'in ilk etabı Anamur ilçesinde başladı. Anamur'da bulunan Mamure Kalesinin manzarası eşliğinde bisikletlerini kullanan sporcular, Bozyazı ilçesinin tarihi ve turistik yerlerinde pedal çevirerek Gülnar'a kadar uzanan güzergahta toplam 133 kilometre boyunca dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Aydıncık'ta başlayan yarışın ikinci etabında Silifke ilçesinden geçen sporcuları tüm görkemi ile tarihi Kız Kalesi karşılarken, Erdemli ilçesi boyunca devam eden yarışlarda sporcular toplamda 165 kilometre pedal çevirerek yarışı tarihi Mezitli Pompeipolis antik kentinin manzarasını görerek tamamladı.

Tarsus'ta 3.'cü etabı başlayan yarışta sporcular, Çamlıyayla ilçesinin eşsiz doğası ve yeşilliği içerisinden geçerek devam eden güzergah boyunca pedal çevirdi. Toplamda 149 kilometre yol kat eden sporcular, 3.'cü etabı Mersin Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda tamamladı.

Tour Of Mersin\' Sona Erdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tour Of Mersin' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement