TOY ve Nekropsi Hafta Sonu Salon'da - Son Dakika
Kültür Sanat

TOY ve Nekropsi Hafta Sonu Salon'da

TOY ve Nekropsi Hafta Sonu Salon\'da

Salon, bu hafta sonu rock müziğin alternatif gruplarını sahnesine konuk ediyor.

31.01.2013 11:19  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz indie ve saykodelik rock grubu TOY, 1 Şubat Cuma akşamı, deneysel müzikleriyle öne çıkan Nekropsi ise özel sahne tasarımıyla 2 Şubat Cumartesi gecesi Salon'da olacak.

2012'nin en iyi çıkış yapan alternatif gruplarından TOY, Salon sahnesinde

Tom Dougall, Dominic O'Dair, Charlie Salvidge, Maxim Barron ile Alejandra Diez tarafından kurulan ve 2010 yılından beri birlikte müzik yapan İngiliz indie/saykodelik rock grubu TOY, 1 Şubat Cuma akşamı Salon'a konuk oluyor. İngiltere'de Field Day ve 1234 festivallerinde performans sergileyen TOY, Primal Scream, The Horrors ve The Pretty Things ile aynı sahneyi paylaştılar. Kendi adlarını taşıyan ilk albümlerini Eylül 2012'de yayımlayan grup, aynı yıl NME dergisinin "Dinlenmesi Gereken 100 Yeni Grup" listesinde yer aldı. TOY, kısa zamanda İngiltere müzik sahnesinin en heyecan verici müzik toplulukları arasına katıldı.

Punk, psychedelia, krautrock, post rock ve folk müzik türlerinden ilham alan TOY, canlı, saykodelik performansı ve güçlü şarkılarıyla 1 Şubat Cuma akşamı saat 21.30'da Salon'da olacak. Konserin biletleri, 30 TL ve 20 TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

Alternatif müziğin kült ismi Nekropsi, yılın ilk performansı için Salon'da

1992 yılında yayımladıkları "speed lessons - part 1" adlı thrash tarzı demonun ardından, etnik öğelerin öne çıktığı, caz ve endüstriyel çizgide çalışmalara yönelen İstanbul alternatif müzik sahnesinin en başarılı isimlerinden Nekropsi, 2 Şubat Cumartesi gecesi Salon'da olacak. Salon sahnesi, Nekropsi'nin performansı için özel olarak düzenlenecek.

Mi Kubbesi adlı ilk albümlerini 1995 yılında yayımlayan grup, aynı yıl Roxy Müzik Günleri'nde "En İyi Avant-Garde Grup" seçildi. İkinci albümleri Sayı 2: 10 Yılda Bir Çıkar, 2007 yılında, son albümleri 1998'i ise 2010 yılında yayımladı. Temmuz 2012'de Seattle'lı müzisyen ve prodüktör Randall Dunn ile MİAM'da bir EP kaydeden grup, bir yıl sürecek "Aylık Nekropsi" projesinin ilk parçası "Aralık"ı yılbaşından önce yayınladı. İkincisini ise Salon konserinden hemen önce http://nekropsi.bandcamp.com adresinden paylaşacak. Yurt içi ve yurt dışındaki sahne performanslarıyla kalabalık ve renkli bir hayran kitlesi edinen Nekropsi, birçok festivalde yer aldı; Led Zeppelin, Jimmy Page&Robert Plant ikilisi ve Alanis Morissette gibi isimlerle aynı sahneyi paylaştı.

Sahne performanslarını uzun aralıklarla gerçekleştiren topluluğun 2012 yılında sergilediği iki konserden biri Salon'da yapıldı. Nekropsi, 2013 yılının ilk konserini de Salon'da veriyor. Cem Ömeroğlu (gitar, vokal), Cevdet Erek (davul, vokal), Gökhan Goralı (gitar, vokal), Kerem Tüzün (bas, vokal), Gökhan Deneç (ses mühendisi) ve Murat Gülbay (ek sesler ve sahne koordinasyon)'dan oluşan ekip, hiperaktif ritimlerini şaşırtıcı düzenlemeler ve acayip vokallerle, 2 Şubat Cumartesi gecesi saat 22.30'da Salon'da sahneleyecek. Konser biletler 30 TL ve 20 TL (öğrenci).

Salon etkinliklerinin biletleri Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden temin edilebilir. Lale Kart sahipleri, biletlerini %25'e varan özel indirimlerle temin edebiliyor. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Salon gişesi pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat TOY ve Nekropsi Hafta Sonu Salon'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement