Toyota Android Auto Desteğini Araçlarına Eklemeye Karar Verdi - Son Dakika
Ekonomi

Toyota Android Auto Desteğini Araçlarına Eklemeye Karar Verdi

Toyota Android Auto Desteğini Araçlarına Eklemeye Karar Verdi

Toyota'da tam bir mobil entegrasyon için iPhone kullanmanıza gerek yok! Toyota Android Auto'yu araçlarına eklemeye karar verdi.

26.09.2018 03:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toyota'da tam bir mobil entegrasyon için iPhone kullanmanıza gerek yok!

Toyota Android Auto'yu araçlarına eklemeye karar verdi.

Japon otomobil devlerinden Toyota, bu yılın ilk model araçlarında CarPlay desteği başlatarak modern otomobil çağına ayak uydurmuştu. Ancak Android kullanıcıları için bir çözüm sunmamıştı. Bloomberg kaynaklarına göre Toyota'nın doğrudan Android Auto Desteğini vermeye karar verdiğini ve Ekim ayında bunu resmi olarak duyuracağını söylüyor. Bu özelliği daha önce Ford'un SmartDeviceLink aracılığıyla kullanabiliyordunuz. Ancak bu durum hem ortadaki ekran kullanımını hem de veri kullanımını olumsuz etkiliyordu.

Toyota Android Auto'ya olan talebi görmüş olacak ki, artık araçlarında doğrudan bu desteği sunmaya karar vermiş görünüyor. Şirket henüz resmi olarak bunu onaylamadı ancak bu teknolojik partiye, geç girdiği söylenebilir. Zira Koenigseeg gibi niş markaların yanında, diğer büyük otomobil markalarının en az bir modeli Android Auto Desteği sunuyor.

Elbette söz konusu desteğin satışlara olan etkisi belirsiz olsa da; otomobil eğlence sistemlerinin mobil entegrasyonu günümüz tüketicileri için oldukça önemli bir etken. Ayrıca Honda, VW gibi akıllı telefonların bağlantısını uzun zaman önce benimsemiş otomobil firmaları ile rekabet etmek için kesinlikle yapılması gereken bir adım.

Kaynak: Teknotalk.com

Son Dakika Ekonomi Toyota Android Auto Desteğini Araçlarına Eklemeye Karar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement