Trabzon Barosu'nun, 'Çocuk Gözüyle Avukat' Resim Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Trabzon Barosu'nun, 'Çocuk Gözüyle Avukat' Resim Yarışması Sonuçlandı

Trabzon Barosu'nun 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlediği, 'Çocuk gözüyle avukat' konulu resim yarışmasının sonuçları açıklandı.

03.05.2017 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Barosu'nun 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlediği, 'Çocuk gözüyle avukat' konulu resim yarışmasının sonuçları açıklandı. 23 öğrencinin resimleriyle katıldığı yarışmada birinciliği Şalpazarı Atatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Gülbahar Cüre kazandı.

'HİSSEDİLEN HUKUKU BU KAĞITLAR ÜZERİNDE GÖRDÜK'

Trabzon Baro Başkanlığı tarafından Avukatlar Günü nedeniyle Nisan ayında, 'Çocuk gözüyle avukat' konulu resim yarışması düzenledi. 11 okuldan 23 öğrencinin katıldığı yarışmanın sonuçları baro lokalinde düzenlenen törenle açıklandı. Törende konuşan Trabzon Baro Başkanı Avukat Sibel Suiçmez, resimlerden büyük heyecan duyduklarını belirterek, "Bu yarışmayı ve sergiyi organize ederken, 'Acaba çocuklar avukatlığı nasıl görüyor?' diye düşündük. Çocuklar bu resimleri yaparken sadece avukatları gözlememişler, hukuk dünyasını, özgürlüğü ve barışı da gözlemişler, onları da kağıda çok güzel bir şekilde işlemişler. Bu resimlerden çok büyük heyecan duyduk. Resimlerde kullanılan öğelerle arzu edilen ve hissedilen hukuku bu kağıtlar üzerinde gördük" dedi, öğrencilere teşekkür etti.

'SANATLA BAĞINIZI KOPARMAYIN'

Şalpazarı Atatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Gülbahar Cüre'ni birinciliği kazandığı yarışmada Akçaabat Kavaklı Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Melike Kavrak'ın resmi ikinci, Arsin Atatürk İlkokulu 5. sınıf öğrencisi Nisanur Özer'in resmi de 3. oldu. Resmi ile birincilik ödülüne layık görülen Şalpazarı Atatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Gülbahar Cüre'ye ödülünü veren Trabzon Adliyesi hakimlerinden Murat Aydın, çocuklara tavsiyelerde bulundu, "İlerde ne olursunuz bilmiyorum ama umarım hukukçu olursunuz. Ne olursanız olun, sanatla bağınızı koparmayın. Çünkü yaşadığımız pek çok sorunun nedeni sanatsız bir millet haline gelmemizden kaynaklanıyor. Umarım bu sanatsızlığı giderme konusunda yeni nesil bize umut ve güç verir" dedi.

Konuşmaların ardından yarışmada başarılı öğrencilere katılım belgeleri ve ödülleri verildi, serginin açılışı yapıldı. 23 eserin yer aldığı sergi 15 Mayıs'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Trabzon Barosu\'nun, \'Çocuk Gözüyle Avukat\' Resim Yarışması Sonuçlandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon Barosu'nun, 'Çocuk Gözüyle Avukat' Resim Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement