Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin Haziran Ayı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin Haziran Ayı Toplantısı Yapıldı

Toplantıda, Karayollarının, gerçekleştirilmesi gereken altyapı çalışmalarına izin vermemesi nedeniyle Araklı Tünel mevkisi eski devlet karayolunun Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından devralınması kararlaştırıldı.

17.06.2014 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin Haziran ayı son toplantısı yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Seyfullah Kınalı'nın yönettiği toplantıda, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin memur kadrosu 815, işçi kadrosu ise 116 olarak öngörüldü.

Belediye çalışanları ile sosyal denge tazminatı sözleşmesinin karara bağlanıp imzalanması için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na oy birliği ile yetki verilen toplantıda, merkez Ortahisar ilçesinin Kemerkaya Mahallesi'ndeki Büyükşehir Belediyesine ait taşınmazın, otopark olarak kullanılması şartıyla satışa çıkartılması kararlaştırıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin iştiraki kuruluşu olan TRABEL A.Ş'nin borçlanma talebinin de kabul edildiği oturumda, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına araç alınması ile ilgili müzakerelerin de kabul edildiği, ayrıca İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen müzakereler de karara bağlandı.

Karayollarının, gerçekleştirilmesi gereken altyapı çalışmalarına izin vermemesi nedeniyle Araklı Tünel mevkisi eski devlet karayolunun Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından devralınması oy birliğiyle kabul edilen toplantıda yapımı devam eden Kanuni Bulvarı'nın Yenicuma, Çukurçayır ve Gölçayır mahallelerine ilişkin kısımlarına ait 1: 5000 ölçekli nazım imar plan değişikliği de onaylandı.

Toplantıda, Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Ortahisar ilçe belediyesine devri de oy birliği ile gerçekleştirildi.

Trabzon- Rize Katı Atık Birliğine de (TRABRİKAB) yeniden üye seçimi gerçekleştirilen toplantıda, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz TRABRİKAB asil üyeliğine seçilirken, yedek üyeliklere ise Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Melike Turan, Mustafa Bayındır, Kenan Bağçiçek, Eyüp Yavuz ve Mustafa Aydın seçildi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin Haziran Ayı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement