Son Dakika | Trabzon'da itfaiye bünyesinde 2 arama kurtarma köpeği görev yapacak - Son Dakika
Güncel

Son Dakika | Trabzon'da itfaiye bünyesinde 2 arama kurtarma köpeği görev yapacak

Son Dakika | Trabzon\'da itfaiye bünyesinde 2 arama kurtarma köpeği görev yapacak

Son dakika haberler: Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2 arama kurtarma köpeğinin görev yapacağı bildirildi.

23.09.2021 15:43  Güncelleme: 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2 arama kurtarma köpeğinin görev yapacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Başkanı Murat Zorluoğlu önderliğinde itfaiye teşkilat yapısının her geçen gün güçlendirildiği belirtildi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Arama Kurtarma ve Eğitim Şube Müdürlüğüne bağlı arama kurtarma ekibine son olarak arama köpeklerinin dahil edildiği aktarılan açıklamada, arama kurtarma ekibinin köpek eğitmenlerinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Buca Toros Tesisleri'ndeki eğitimlerini tamamlayarak belgelerini aldıkları ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ekibin son üyeleri de arama ve kurtarma köpek eğitimcisinin sabırlı, özgüvenli, dikkatli olarak kentlerde veya kırsal alanlarda meydana gelebilecek arama kurtarma vakalarında nasıl davranacakları konusunda teorik ve uygulamalı eğitim aldı. Ayrıca güç, dayanaklılık, spor ile gece ve gündüz zor hava koşullarında farklı şartlarda kazazede arama ve kurtarma faaliyetleri icra edildi. Köpek eğitmenleri, Ali Şengül ve İsmail Ersoy tarafından gerçekleştirilen eğitim sonrasında belgelerini Köpek Eğitim Sınavı Hakemi İbrahim Yılmaz'dan alarak görevlerine başladı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son Dakika | Trabzon'da itfaiye bünyesinde 2 arama kurtarma köpeği görev yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement