Trabzon'da Çocuklara Toprağı ve Tarımı Sevdirecek Proje - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da Çocuklara Toprağı ve Tarımı Sevdirecek Proje

TRABZON'da Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı'nca başlatılan 'Toprak ve tarım sevgisi' projesiyle ilçede öğrenim gören çocuklara toprak ve tarımın değeri anlatıldı.

18.11.2017 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRABZON'da Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı'nca başlatılan 'Toprak ve tarım sevgisi' projesiyle ilçede öğrenim gören çocuklara toprak ve tarımın değeri anlatıldı.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı daha sağlıklı, bilinçli nesiller yetiştirmek, çocukları teknolojinin olumsuzluklarından uzaklaştırmak ve gelecek nesillere toprak ve tarım sevgisini kazandırmak amacıyla ilçede 'Toprak ve tarım sevgisi' adlı proje başlattı. Proje kapsamında ilçedeki Metinkale Ortaokulu'nda eğitim-öğretim gören 30 öğrenci, ilçede bir örnek bahçeye getirilerek burada kendilerine kivi tarımına ilişkin bilgiler verildi. Anlatılanları dikkatle dinleyen öğrenciler de bahçede hasada hazır olan kivi meyvelerini de yakından inceledi.

AMAÇ BİLİNÇLİ NESİLER YETİŞTİRMEK

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, amaçlarının çocuklara toprağın değerini anlatmak, daha sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi. Kivi meyvesi içerisinde A, E, ve K gibi vitaminlerinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Eyüpoğlu, zengin besin özelliğine sahip bu meyvenin özellikle büyüme çağındaki çocuklarca tüketmesini tavsiye etti.

"ÖNCE ÜRETİM SONRA DEĞER"

Üretimin yanı sıra üretilenin değerinin bilinmesinin çok daha önemli olduğuna işaret eden Başkan Eyüpoğlu, "Geçen yıl seçtiğimiz bu örnek bahçede birçok üreticiye kivi yetiştiriciliğine ilişkin budama eğitimini vermiştik. Şimdi görünüyor ki, çalışmalarımız meyvesini vermiş durumda. Bahçede verimlilik arttı ve bayağı kaliteli meyve oluştu. Üretim olmadan hiçbir şey olmuyor. Önce üreteceğiz sonra da ürettiğimiz şeyin değerini bileceğiz. Çocuklarımız hem doğayla iç içe olsun hem de ürünlerimizin nasıl yetiştirildiğini görsün istedik. Hatta çocuklarımıza birer tane tohum kalemi hediye de edeceğiz. Çocuklarımızın diktiği bu fidanlar yetişirse onları sinemayla ödüllendireceğiz" dedi.

"TOPRAK SEVGİSİ KAĞITTA KALMAMALI"

Amaçlarının gelecek nesillere toprak sevgisini aşılamak olduğunu vurgulayan Eyüpoğlu "Projemizle bu örnek uygulamayı tüm ilçe geneline yaymak istiyoruz. Diğer farklı okullarla da bu çalışmalarımız sürecek. Hatta okul bahçelerinde seralar yapıp bu alanlarda hobi bahçeleri oluşturacağız. Tarıma meraklı öğrenci ve öğretmenlere de kon hakkında bilgi paylaşımında bulunacağız. Uygulama olmadan hiçbir şey olmuyor. Kağıt üzerinde çocuklar kivinin nasıl yetiştirildiğini görmüştür ama şu an kiviye dokunca duygularının da çok farklı olduğunu düşünüyorum. Toprak sevgisi de hep kağıt üzerinde kaldı. Sıkıntımız bence uygulamada. İşte uygulayıcı biziz. Toprak sevgisini bu çocuklara aşılamamız şart. Toprak sevgisi çok farklı bir his. Amacımız çocuklarımızı betonlaşmanın ve bilgisayarın etkisinden kurtarabilmek için bu projeyi uyguladık. Hedefimiz ve arzumuz toprağını seven nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak" diye konuştu.

"TOPRAK ÇOK GÜZEL HOBİDİR"

Metinkale Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı İsa Lüleleci de çocukların teknolojik olumsuzluklardan uzak kalması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Yeni nesil hep televizyon, bilgisayar ve teknoloji ortamında bulunuyor. Bu ortamın olumsuz yanları da ister istemez oluyor. Çocuklarımızı bu olumsuzluklardan biraz da olsa uzak tutmak, onları bahçeyle, toprakla buluşturup tarım sevgisini kendilerine katmak istedik. Çocuklara tavsiyem; bilgisayardan biraz uzaklaşın, bahçelere girin, meyvelere temas edin. Toprak çok güzel hobidir"

"DOĞAYLA İÇ İÇE OLMAK FAYDALI"

Proje kapsamında kivi bahçesini gezen 7'nci sınıf öğrencisi Şevval Erdem ise arkadaşlarına doğayla iç içe olma tavsiyesinde bulunarak şöyle dedi:

"Kivileri burada yakından gördük. Ben zaten doğayı çok seviyorum. Ben evde nane falan yetiştirmeye de başlamıştım. Tablet ya da bilgisayarla çok ilgilenmiyorum. Bence tablet ya da telefonla oynayarak bir şey kazanılmaz. Doğayla iç içe olmak daha güzel ve faydalı. Herkes bir fidan ya da başka bir şey yetiştirebilir. Tablet ya da telefon gözlerinizi bozabilir ama toprakla uğraşmak bitkili ve doğal ortam çok daha güzel."

Etkinliğin ardından Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı'nca öğrencilere kalem, hikaye kitabı ve kivi de hediye edildi. - Akçaabat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon'da Çocuklara Toprağı ve Tarımı Sevdirecek Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor
    09:20 Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde nisan ayına rağmen Doski Vadisi'nde yer alan Bostancık köyüne önceden inen çığdan dolayı 5 metreyi bulan karda yol açma çalışması yapılmaktadır. Hakkari İl Özel İdaresi ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, Bostancık köyünün yolunda çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Kepçe boyunu aşan karda ilerlemekte güçlük çeken ekipler, çığ tehlikesine rağmen gece gündüz çalışmalarına devam etmektedir.

  • FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı
    09:19 FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı

    Kayseri'de terör örgütü FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü, hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari emniyet müdürünün hücre evinde saklandığını tespit ederek operasyon düzenledi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

  • Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası
    09:18 Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen kazada, yolun karşısına geçmeye çalışan bir yayaya çarpan motosikletin sürücüsü ve yaya yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Kazanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği belirtildi.

  • Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı
    09:16 Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü belirlenen terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi yakalandı. Operasyon sonucunda yakalanan şahısların işlemleri devam ediyor.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti
    09:16 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.

  • Köyceğiz'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti
    09:15 Köyceğiz'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, Turizm Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında, öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrencilere, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kazı Başkanı Dç. Dr. Ufuk Çörtük tarafından antik kentin tarihi hakkında bilgi verildi.

  • Başakşehir'de 'Yemin Olsun' Sergisi Ziyarete Açıldı
    09:13 Başakşehir'de 'Yemin Olsun' Sergisi Ziyarete Açıldı

    Başakşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Başakşehir Sanat Galerisi, Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerinden oluşan 'Yemin Olsun' sergisini ziyaretçilere açtı. Sergi, kainatın derinliklerine yolculuk yapmayı ve yaratılan her şeyin Rabbimizin ismini hatırlamak ve bulmak için bir vesile olduğunu vurguluyor.

  • WhatsApp'ta durum belirteçlerinin baş harfi tekrardan küçük hale getirildi!
    09:12 WhatsApp'ta durum belirteçlerinin baş harfi tekrardan küçük hale getirildi!

    Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcısı ile en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, sürekli olarak önemli yenilikler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Ancak bu yenilikler bazen kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmıyor. Son olarak bunun bir örneği daha yaşandı. Öyle ki WhatsApp uygulamasında 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' ifadelerinin baş harfi büyük olduğu için kullanıcılar tepki gösterdi. Akabinde bu yenilik geri alındı. İşte ayrıntılar… WhatsApp, son zamanlarda kullanıcı arayüzünü iyileştirmek için önemli adımlar atıyor. Özellikle Android platformunda büyük değişiklikler yapılması bekleniyor. Şirketin planı doğrultusunda geçtiğimiz günlerde bir güncelleme daha yayınlandı. Söz konusu güncelleme ile sohbetlerde karşıdaki kişinin durumunu gösteren 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' belirteçlerinin baş harfi büyük hale getirilmişti. Bu aslında pek de büyük bir değişiklik olmamasına rağmen kısa süre içinde pek çok kullanıcı tarafından fark edildi. Akabinde kullanıcılar, belirteçlerin baş harfinin büyük hale gelmesinin gözü yorduğunu söyleyerek eski haline geri getirilmesini istedi. Bugün ise şirket, artan tepkiler üzerine bir güncelleme daha yayınladı ve değişiklik geri çekildi. Aslına bakacak olursak 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' gibi belirteçlerin baş harfi Telegram ve Signal gibi rakip uygulamalarda da küçük. Bu kullanıcı deneyimi açısından önemli bir detay olarak görülüyor. Bu doğrultuda WhatsApp'ın geri adım atması kullanıcıları sevindirdi. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? WhatsApp'ın yaptığı değişiklik sizin de dikkatinizi çekti mi? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

  • Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
    09:10 Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi, Kadınlar Denizi Mahallesi'nde kilit parke taşı döşeme işlemi gerçekleştirerek yol yenileme çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement