Trabzon'da Gymnasiade 2016'da Karate'de Türkiye Damgası - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da Gymnasiade 2016'da Karate'de Türkiye Damgası

Trabzon\'da Gymnasiade 2016\'da Karate\'de Türkiye Damgası

Trabzon'da düzenlenen Dünya Okul Sporları Olimpiyatları Gymnasiade 2016'da, karate müsabakalarında Türkiye 7 altın, 3 gümüş, bir de bronz madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

13.07.2016 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da düzenlenen Dünya Okul Sporları Olimpiyatları Gymnasiade 2016'da, karate müsabakalarında Türkiye 7 altın, 3 gümüş, bir de bronz madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Trabzon'un ev sahipliği yaptığı Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nda karate müsabakalarının ikinci gününde sporcular kıyasıya mücadele etti. 19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve 36 sporcunun yarıştığı final müsabakalarında Türkiye 7 altın, 3 gümüş ve 1 de bronz madalya kazandı.

Kata erkeklerde Emre Vefa Göktaş birinci, Mehmet Batuhan Özdemir ikinci, Brezilya'dan Lucas Santos ile Macaristan'dan Tamas Forgacs üçüncü oldu. Kata kadınlarda Brezilya' dan Natalia Adorni birinciliği, Türkiye'den Bahtınur İlayda Turgut ikinciliği kazandı. Cahide Nur Duman ve Fas'tan Aya Ennesyry ise üçüncülükte kaldı.

Kumite erkekler 50 kilogramda Ekrem Aykanat birinci, Hindistan'dan Manjeet Kumar ikinci, Brezilya'dan Ronaldy Melo üçüncü oldu.

Kumite erkekler 54 kilogramda Berkay Ayhan birinci oldu. Hindistan'dan Adidya Tomar ikinciliği alırken, Macaristan'dan Pete Daniel Feher ile Gürcistan'dan Suhota Abuashevili de üçüncülükte kaldı.

Kumite erkeklerde 58 kilogramda Ömür Faruk Ateş birinciliği kazandı. Hindistan'dan Vinit Chakravarti ikinci, Brezilya'dan Fernando Augusto Leony ile Gürcistan'dan Tengizi Tedi Ashvili üçüncü oldu.

Kumite erkek 62 kilogramda Oğuz Furkan Kaçar birinci, Macaristan' dan Ritik Saini ikinci olurken, Fas'tan Abderrahmane Eddaqaq ile Brezilya'dan Gabriel Hardy Miranda üçüncülükte kaldı.

Kumite kadınlar 44 kilogramda Brezilya'dan Brenda Silva birinciliği kazandı, Türkiye'den Figen Yıldırım ikincilikte, Hindistan'dan Sus Mita üçüncülükte kaldı.

Kumite kadınlar 48 kilogramda da Fas'tan Aicha Sayah birinci oldu. Brezilya'dan Nicoly Silva ikinci, Türkiye'den Ezgi Doğan ile Hindistan'dan Garima Kumar üçüncü oldu.

Kumite kadınlar 52 kilogramda Birsu Gaye Özyazmacı birinciliği kazandı. Hindistan'dan Vanshika Tanwar ikinci oldu, Macaristan'dan Armen Zea Klement üçüncülükte kaldı.

Kumite kadınlar 56 kilogramda Zeynep Tolay altın madalya kazandı. Brezilya'dan Brigita Bueno ikinci, Hindistan'dan Neha Kumari üçüncü oldu.

Toplam 36 sporcunun yarıştığı müsabakalarda, başarı elde eden sporculara madalyaları, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu Başkanı (ISF) Laurent Petrynka, ISF Genel Sekreteri Jan Coolen ve Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Karakullukçu tarafından verildi.

Törenin ardından müsabakalarda başarı elde eden Türk sporcular Türk bayrağı açarak anı fotoğrafı çektirdi.

- Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon'da Gymnasiade 2016'da Karate'de Türkiye Damgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement