Trabzon'da İçme Suyundan Elektrik Üretilecek - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da İçme Suyundan Elektrik Üretilecek

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Genel Müdürlüğümüz, içme suyu ana isale hatları üzerinde elektrik üretimi gerçekleştirecektir.

28.11.2017 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Genel Müdürlüğümüz, içme suyu ana isale hatları üzerinde elektrik üretimi gerçekleştirecektir." açıklamasında bulundu.

Başkan Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Kurulu ilk oturumunun gerçekleştirildiğini ifade etti.

TİSKİ Genel Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Gümrükçüoğlu, il genelinde kısa sürede yapılan çalışmalarla içme suyu abone sayısının da 394 bini aştığını kaydetti.

Gümrükçüoğlu, TİSKİ Genel Kurulunda içme suyundan elektrik üreteceklerini açıkladığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kendi idaremiz için bile olsa dere yataklarında HES yoğunluğuna izin vermeyiz Genel Müdürlüğümüz, içme suyu ana isale hatları üzerinde elektrik üretimi gerçekleştirecektir. Bunlardan birisi Atasu Barajı'ndan Esiroğlu Arıtma Tesisine gelen ana isale hattı üzerinde kurulacaktır. Finansmanının önemli bir bölümü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından hibe olarak karşılanacaktır. Geçtiğimiz günlerde şehrimize gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak, hibe finansmanın Genel Müdürlüğümüze çıkarıldığı müjdesini bizlere vermiştir."

İhalenin 2018 yılı içinde gerçekleştirilerek yapım çalışmalarına başlanılacağına işaret eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"İçme suyundan elektrik üreteceğimiz bir başka nokta ise Karakaya Grup İçme Suyudur. Karakaya Grup İçme Suyunun halkımıza en güzel şekilde sunulması için yapımına başladığımız ve tamamlanma aşamasına getirdiğimiz içme suyu arıtma tesisine gelen ana isale hattı üzerinde elektrik santrali yapım çalışmalarımız devam etmektedir. Burada yapım çalışmalarına devam ettiğimiz santral 2018 yılında hizmete alınacaktır. Yapım çalışmalarına devam edilen Araklı- Sürmene İçme Suyunda da arıtma tesisine gelen ana isale hattı üzerinde elektrik üretimi gerçekleştirmek için proje çalışmalarına devam ediliyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trabzon'da İçme Suyundan Elektrik Üretilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement