Trabzon'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Trabzon'da Kültür Sanat

Trabzonlu sanatseverler, Trabzon Devlet Tiyatrosunun (TDT) 2015-2016 sezonunun ikinci oyunu "MEDEA"yı haftanın üç günü izleyebilecek.

24.12.2015 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonlu sanatseverler, Trabzon Devlet Tiyatrosunun (TDT) 2015-2016 sezonunun ikinci oyunu "MEDEA"yı haftanın üç günü izleyebilecek.

Euripides'in yazdığı, Metin Balay'ın Türkçeye çevirdiği ve Gökhan Kocaoğlu'nun yönettiği oyunda Ceyhun Gen, Sinem Ersu, Sezai Yılmaz ve Gürkan Erarslan rol alıyor.

Oyunda, sevdiği adam uğruna yurdunu ve ailesini terk ederek başka bir ülkeye yerleşen kadının, yıllar sonra kralın kızıyla evlenmek için kendisini ülkeden kovmak isteyen kocasına direnişinin mitoslara dayalı trajik öyküsü anlatılıyor.

Oyun, ay sonuna kadar perşembe, cuma ve cumartesi günleri sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

-Küçük izleyiciler için "Gogo"

Çocuk oyunu "Gogo" da küçük izleyiciler ile buluşmaya devam ediyor.

Ümit Dikmen'in yazdığı, Emre Ön'ün yönettiği oyunun dekorunu Özlem Karabey, kostümlerini Ceren Karahan, ışık tasarımını Nihat Bahar, müziklerini ise Tunay Uzuner hazırladı.

Ahmet Uzuner, Burak Fındıkçı, Sercan Şanlı, Taha Mataracı, Selin Poyraz, Senem Göktürk, Aykut Güner ve Merve Soyalp'ın rol aldığı eser, 30 Aralık Çarşamba günü saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde küçük izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Oyunda, yarım kalan evini tamamlamak isteyen Gogo'nun, ağaç kovuğunda yaşayan ve arasının bozuk olduğu komşu fare ile ilişkileri anlatılıyor.

-"41. Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi"

Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi'nde Trabzonlu 94 sanatçının eserlerinden oluşan "41. Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi" ziyaret edilebilecek.

Sergi, 6 Ocak'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement