Trabzon'da Mustafa Kaynak Anısına Hentbol Gösteri Maçı Yapılacak - Son Dakika
Spor

Trabzon'da Mustafa Kaynak Anısına Hentbol Gösteri Maçı Yapılacak

Trabzon\'da Mustafa Kaynak Anısına Hentbol Gösteri Maçı Yapılacak

Trabzon Hentbolu’na uzun yılar idareci ve hakem olarak hizmet eden merhum Mustafa Kaynak anısına 8 Şubat günü gösteri müsabakası yapılacak.

06.02.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Hentbolu'na uzun yılar idareci ve hakem olarak hizmet eden merhum Mustafa Kaynak anısına 8 Şubat günü gösteri müsabakası yapılacak.

19 Mayıs Spor Salonu'nda 8 Şubat günü saat 13.00'da eski hentbolcular arasında yapılacak Veteranlar Hentbol gösteri maçı ile ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Hentbol Trabzon İl Temsilcisi Celil Akbulut, 24 Şubat Spor Kulübü eski takım kaptanı Ayhan Bal, Yalıspor Hentbol Kulübü eski kaptanı Ferdi Sakallıoğlu, Hentbol Federasyonu Yönetim kurulu Üyesi Murat Barçın ve Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili eski Milli Hentbolcu Birdal Öztürk katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Yalıspor Hentbol Kulübü eski kaptanı Ferdi Sakallıoğlu, "Trabzon hentboluna uzun yıllar yönetici ve hakem olarak emeği geçmiş bir büyüğümüz olan rahmetli Mustafa kaynak anısına (Nam-ı değer Pamuk Abi) eski yönetici, hakem ve sporculardan oluşan geniş bir kitle tarafından gösteri ve anma amaçlı bir organizasyonda bir araya geliyoruz. Bilindiği gibi bölgemizde hentbol denilince ilk akla gelen kişi Ahmet Kaynak'tır. Kaynak, Türk Hentbolu'na büyük emeği geçmiş, yıllarca sporcu ve çalıştırıcı olarak çeşitli kulüplerde görev almış hentbolun duayenidir. Kaynak ailesinin erkeklerden en küçüğü olan Ahmet Kaynağın sportif başarılarında kilometre taşlarını geçerken en büyük desteği de yine ailesinden aldığı önemli bir gerçektir. Ağabeyleri Mustafa ve Kemal Kaynak, kardeşleri Ahmet Kaynak'ın bir tutku ile bağlandığı hentbol sporunda onunla beraber hareket etmişlerdir" dedi.

Mustafa Kaynak'ın geçtiğimiz yıl aralarından ayrıldığını belirten Sakallıoğlu, "Biz hentbol sporuna gönül vermiş kardeşleri, hakem, idareci ve çalıştırıcı arkadaşları bir maç organizasyonunda bulunuyoruz. Gelecek nesillere örnek teşkil etmesini arzuladığımız bu organizasyon 8 Şubat 2014 tarihinde Trabzon 19 Mayıs Spor Salonunda gerçekleştirilecektir. Daha önce de benzeri bir organizasyonda Trabzon Hentboluna hizmet etmiş, aramızdan ayrılan sporcu ve idareci arkadaşlarımızın, ağabeylerimizin anısına gösteri maçı tertiplenmişti. Bu organizasyonda, bir vesile ile ikincisini düzenleyeceğiz. Belki de gelecekte bu ve benzeri faaliyetlerle etkinlik geleneksel hale getirilebilecektir. Yapılan bu organizasyonun diğer branşlarda da uygulanması, o branşlarda da ivme kazandıracağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trabzon'da Mustafa Kaynak Anısına Hentbol Gösteri Maçı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement