Trabzon'da pandemi hastanesi önündeki ambulans yoğunluğu endişe yarattı - Son Dakika
Sağlık

Trabzon'da pandemi hastanesi önündeki ambulans yoğunluğu endişe yarattı

Trabzon'da son aylarda koronavirüs vakalarında yüzde 50 artış yaşanırken, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Acil Servisi'nde, ambulansların korona hastalarını bırakmak için oluşturduğu yoğunluk büyük korku yarattı. Görüntüler sosyal medyada büyük ses getirirken, vatandaşlar isyan ederek kurallara uyulmasını istedi.

06.12.2020 12:50  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs vaka sayısında ciddi artış olan iller arasında açıkladığı Trabzon'da tedbirler artırıldı. Kentte vaka sayılarında yüzde 50 artış yaşanırken, bazı yerleşim alanları karantinaya alınmaya başlandı. Yoğun bakım yatak doluluk oranının yüzde 75 olduğunu belirtilen kentteki sağlık ekipleri, ambulanslarla koronavirüs hastalarını hastaneye yetiştirmek için yoğun çaba harcıyor.

Trabzon'da pandemi hastanesi önündeki ambulans yoğunluğu endişe yarattı

ACİL SERVİSTE ALARM

Kentte poliklinik hizmetlerinin kaldırılıp, koronavirüs hastalarına bakılan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Acil Servisi'nde de, önceki gün akşam saatlerinde ambulansların vaka hastalarını bırakmak için oluşturduğu yoğunluk korkuttu. Acil Servis'te kimi saatlerde yoğunluk oluşurken, ambulansların sıraya girdiği yoğunluk anlarına tanık olan bir vatandaş, bu anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Görüntülerin paylaşıldığı sosyal medyada pek çok takipçi, toplumun salgın tedbirlerine uyulması çağrılarında bulundu.

Trabzon'da pandemi hastanesi önündeki ambulans yoğunluğu endişe yarattı

"O SİRENLER BİZİM İÇİN ÇALABİLİR"

Kentte ailesiyle evinde karantinada olan iş insanı Halil İbrahim Demirtaş da, tedbirlere uymayanlara tepki göstererek, paylaşımında, "Burası Kaşüstü Hastanesi, hastaları bırakmak için ambulanslar sıra bekliyor. Durumun ciddiyetini anlamanız için illa içinde mi olmanız gerekiyor. Sakın bana 'ben kendimi kolluyorum bana bir şey olmaz demeyin' Ben de kolluyordum ama şu anda evde karantinadayım. Lütfen herkes kurallara riayet eylesin yoksa o sirenler bizim için çalabilir" ifadelerinde bulundu.

Trabzon'da pandemi hastanesi önündeki ambulans yoğunluğu endişe yarattı
Trabzon\'da pandemi hastanesi önündeki ambulans yoğunluğu endişe yarattı
Kaynak: DHA

Son Dakika Sağlık Trabzon'da pandemi hastanesi önündeki ambulans yoğunluğu endişe yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • EMEKÇİ: nasıl olsa burası trabi zon kimse bize ceza yazamaz,bizler ülkücü ve türütçüyüz ankara da bir sürü trabizonlu karadenizli bakanlar müsteşarlar var ülke valilerin yarısı karadenizlidir bizlere kimse dokunamaz diye diye sonunda çamura girdiler ne yapacaklarını bilmez hale gelmişler... 0 1 Yanıtla

Advertisement