Sosyal Bilimler Lisesi Esiroğlu Beldesine Taşındı - Son Dakika
Yerel

Sosyal Bilimler Lisesi Esiroğlu Beldesine Taşındı

Sosyal Bilimler Lisesi Esiroğlu Beldesine Taşındı

Trabzon'da Sosyal Bilimler Lisesi'nin YİBO İlköğretim Okulunun bulunduğu binaya taşınmak istenmesine olumlu yanıt belediyeden geldi.

16.07.2013 11:13  Güncelleme: 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'un Maçka ilçesinde bulunan Esiroğlu Beldesinde, Sosyal Bilimler Lisesi'nin YİBO İlköğretim Okulunun bulunduğu binaya taşınmak istenmesine olumlu yanıt Belediye'den geldi.

Esiroğlu Belediye Başkanı Kenan Yusufoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Sosyal Bilimler Lisesi'ni istediklerini söyledi.

Yusufoğlu, Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi'nin, beldeye taşınmak istenmesine tepki koyan sendikalarını anlayamadıklarını belirterek, "Okulun her alanda her konumda mevcut sosyal bilimler lisesinden daha donanımlı olacak. Esiroğlu bir eğitim merkezi burada 3 tane okulumuz bulunmaktadır.700 kapasiteli İlköğretim okulu, Anadolu lisemiz mevcut şimdi de sosyal bilimler lisesinin buraya gelmesiyle eksik olan bir ayakta tamamlanmış olur. Bu noktada Beldemizde IMKB Yatılı Bölge Okulu'nun Sosyal Bilimler Lisesi'ne dönüştürüleceği konusunda yapılana çalışmaları destekliyorum" dedi.

Sosyal Bilimler Lisesi'nin Esiroğlu beldesine gelmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Yusufoğlu, "Çünkü beldede bulunan iki ilköğretim okulunun birleştirilmesiyle bir okul tam kapasite çalışabilir diğer okulda yeni bir eğitim yuvası haline getirtilebilir. IMKB Yatılı Bölge Okulu fiziki mekan olarak Trabzon'un en donanımlı, en modern ve en kullanışlı okulları arasında bence mutlaka ilk sıralarda yer alır. Böylesi bir okulun söylendiği gibi Sosyal Bilimler Lisesi'ne dönüştürülmesi konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine çok önemli bir görev düşüyor. Bu konuşulanları kulak arkası yapmamalı ve mutlaka üzerine giderek bu işi çözümlendirmelidir. Sosyal Bilimler Lisesi gibi önemli bir misyonu taşıyan bir okulun bugün bulunduğu bina Trabzon'a yakışmamaktadır. Trabzon'un merkezinde yeni okul yapılabilecek alan konusunda da sıkıntılar olduğu bir gerçektir. Esiroğlu, gibi merkeze yakın bir yerleşimde 700 öğrencinin okuyabileceği 300 öğrencinin yatılı kalabileceği kapalı spor salonu ile tüm sosyal olanaklara sahip bina Sosyal Bilimler Lisesi için biçilmiş bir kaftandır. Burada belediye olarak eğitime her türlü desteği verdik. Okulun kapasitesinin çok altında öğrenci var. Benim bu alanı üniversitenin almasını istiyorduk bir turizm meslek yüksek okulu olmaya çok müsaitti" ifadelerini kullandı.

Muhtarlar adına açıklama yapan Sakızlı Mahallesi Muhtarı Adem Kılıç ise, "Sosyal Bilimler lisesinin Beldemize taşınacak olması bizleri sevindirdi. Fakat Sendikaların yapmış olduğu açıklama burada okuyan öğrencileri üzmüştür. Demek ki burada okuyan öğrenciler sendikanın değimiyle, okul sosyal cevreden uzak, yıpranmış, acil onarıma ihtiyacı olan donanımı olmayan okul tabirleri kullanılmıştır. Burada okuyan öğrenciler lise olsun ilköğretim olsun bu yakıştırmayı hak etmiyorlar. Bu okul Trabzon'un en temiz en kapsamlı okuludur. Buradaki sıkıntıları veya güzellikleri ancak burada yaşayanlar bilir. Sosyal Bilimler Lisesi'nin buraya taşınmasını destekliyor ve yetkililerin böyle bir imkanı varsa bunu da kendilerinden istiyoruz" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sosyal Bilimler Lisesi Esiroğlu Beldesine Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement