Trabzon'da Su Kesintisi Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Trabzon'da Su Kesintisi Sona Erdi

Trabzon\'da Su Kesintisi Sona Erdi

Trabzon Belediyesi tarafından Esiroğlu İçme Suyu Arıtma Tesisleri'nde yapılan ozonlama ve havalandırma ünitelerinin mevcut tesislere bağlantı çalışmalarının tamamlanması ile şehre su verilmeye başlandı.

19.03.2013 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Belediyesi tarafından Esiroğlu İçme Suyu Arıtma Tesisleri'nde yapılan ozonlama ve havalandırma ünitelerinin mevcut tesislere bağlantı çalışmalarının tamamlanması ile şehre su verilmeye başlandı.

Ozonlama ve havalandırma ünitelerinin mevcut tesislere bağlantısının yapım çalışmaları dolayısıyla Trabzon'un merkez mahallelerine 6 ila 17 saat arasında değişen sürelerde zorunlu olarak su verilemezken, bağlantı çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlanması ile su kesintisinin meydana geldiği mahallelere belirlenen süreden daha önce su verilmeye başlandı. Kentin alçak kesimlerinde su kesintisi yaşanmazken, 1,2,3 No'lu Erdoğdu ve Soğuksu Mahallelerine ise elektrik kesintisi dolayısıyla su verilmesi elektrik arızasının giderilmesinden sonra başlandı.

İlerleyen zamanlarda içme suyunun lezzetini artıracak ozonlama ve havalandırma ünitelerinin hizmet vermeye başlamasıyla birlikte suda oluşması muhtemel koku ve kötü tadın giderilmesinin önüne geçilmiş oldu. Üniteler ile birlikte ayrıca içme suyunda oluşabilecek organik maddeler giderilecek ve siyanür, fenol, pestisitler, hidrokarbonlar gibi zehirli maddelerin sudan uzaklaştırılması sağlanmış olacak.

DSİ Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa sürdürülen proje ile birlikte ayrıca Esiroğlu'ndaki mevcut su aratma tesislerinde ileride olabilecek kapasite artışının rehabilitasyonu da amaçlandı.

Proje ile mevcut içme suyu arıtma tesisi alanında tesise ek olarak 330.000 m3/gün kapasitede 'Basınç Dengeleme' ve 'Havalandırma yapısı' yapılırken, mevcut tesislerde bulunan 165.000 m3/gün kapasiteli ozon sistemi, vana odaları, debimetre odaları tesis içi tüm bağlantıları iyileştirme çalışmaları da yapıldı.

Öte yandan ozonlama ve havalandırma ünitesinin yanı sıra mevcut tesislerin bakım ve onarımı devam ederken, Esiroğlu Arıtma Tesisleri'ne ilave edilecek ek tesis inşaatlarının yapımı ise devam ediyor.

2013 yılı içerisinde tamamlanması planlanan ek tesisler ile yapımı tamamlanan ozonlama ve havalandırma üniteleri 4 milyon 490 bin TL'ye mal olacak. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon'da Su Kesintisi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement